Duuk – Onder moeders vleugels

Digital Camera

Update 15 juni 2016

Even een klein stukje over Duuk.
Hij gaat wat moeilijker lopen, is gauw moe. We kunnen niet elke dag meer naar het strand.
Als we een dag zijn gaan wandelen op het strand, heeft hij twee dagen erna rustig aan moeten doen en kan dan slecht op de bank springen. We gaan al korter wandelen.

Hij heeft ook weer wat nieuws ; als ik aan de telefoon zit, maakt niet uit met wie, dan gaat hij met zijn poten over mijn been. Hij begint dan te praten net of hij mama zegt. Onze kinderen liggen dan in een deuk. We weten niet waarom hij dat doet. Ik denk zelf dat hij dan aandacht wil, maar het is wel heel leuk om te zien.

11659_811220248956796_4583515863181924307_n PICT0006

Hij wil nog wel steeds met de auto mee, daar is hij gek op, dan hoeft hij niet te lopen. We denken zelf dat hij veel moeite gaat krijgen met lopen, maar heeft geen pijn gelukkig.

Hij eet goed verder en ligt graag in de tuin in de zon.
Gelukkig moeten we met Bettie ook wat rustig aan doen. Zij wordt al een echte oma, kan nu veel los lopen, rustig achter ons aan.
Duuk past goedt op haar, kijkt ook steeds om.

Groetjes van ons. Rob en Joke.

Update 10 februari 2015
Het gaat super met Duuk!

Update 17 augustus 2014
Duuk is als Blanc begin 2010 naar Nederland gekomen. Hij kwam met een heel lage amputatie van zijn linker achterpoot. In Spanje hadden ze daar de beste bedoelingen mee, dan zou er een prothese aangemeten kunnen worden. Dit is ook gebeurd, maar helaas was dit geen succes voor hem. Daardoor was het voor hem beter om een wat rustiger plek te krijgen. In de opvang is er na goed overleg met de dierenarts een hogere amputatie uitgevoerd. Een opluchting voor Duuk! Inmiddels woont hij al bijna twee jaar bij Rob en Joke en daar is hij helemaal gelukkig. Daarom mag hij bij hen blijven. GreyhoundFriendsNL zal de medische kosten voortkomend uit de amputatie van zijn achterpoot voor rekening blijven nemen.
We zijn blij als u Duuk wilt blijven ondersteunen!

20 februari 2014

5 februari 2014

14 januari 2014

Betty en Duuk

 

Update 26 november 2013
Hallo lieve natte-neuzen-vrienden, hierbij de laatste nieuwtjes van onze driepoter Duuk.
Op maandag 11 november moest Duuk voor zijn half jaarlijkse afspraak naar dokter Aharon in Noorden, klein dorpje in de buurt van Aalsmeer. Bij zijn vorige bezoek was afgesproken dat onze dierenarts foto’s van Duuk zijn rug zou nemen. Onze arts en dokter Aharon zagen geen verontrustende afwijkingen. Wel zat er bij een paar wervels weinig ruimte. Door zijn rug te masseren en door oprek-oefeningen te doen zal hij ontspannen en zal eventuele pijn weg gaan. Dokter Aharon was verbaasd hoe rustig en lief Duuk was geworden. Zij heeft Duuk nog behandeld toen hij het grootste gedeelte van zijn achterpoot nog had, maar daar had hij alleen maar last van, zodat zij een gehele amputatie adviseerde.
Bij diverse wandelingen met de vereniging is het veel mensen die Duuk vanaf het begin al kennen ook opgevallen dat Duuk sociaal en rustig is geworden. Duuk is ook helemaal blij met zijn nieuwe vriendinnetje Leti, voor ons nu Bettie. Ze delen echt lief en leed, alleen knuffelen met de bazen kunnen ze maar moeilijk delen. Als je ze samen in de tuin ziet spelen blijf je je verbazen hoe snel en lenig Duuk is met zijn 3 poten. Het goede nieuws is echter nog beter, want dokter Aharon was zo tevreden over Duuk dat verdere controle niet nodig is. Natuurlijk moeten we wel contact opnemen als we merken dat Duuk daar aanleiding toe geeft. En verder moesten we namens haar iedereen van de vereniging de hartelijke groeten doen.

Bij het vorige bezoek aan haar hadden we ook kenbaar gemaakt dat het eelt op Duuk zijn achterpoot door hoppende beweging vergroeit was. Normaal zijn de eeltkussentjes mooi rond, maar bij Duuk was dat vergroot, zo hard als een nagel en met zijn andere kussentje vergroeid, Duuk liep altijd op het gras en nooit op de weg. Dat deed waarschijnlijk pijn. Aharon adviseerde toen om het eelt weg te vijlen. Tja, hoe doe je dat?? Joke heeft echter ook last van eelt op haar hielen en zij had daar een mooi apparaat voor gekocht (gezien op tv). Het bestaat uit een ronddraaiende rasp of schuurpapier. Dat laatste werkt fantastisch bij Duuk zijn eelt. Na 3 behandelingen is zijn kussentje weer prachtig rond en vrij gemaakt van het andere kussentje. We zien echt dat het nu bij het lopen verlichting heeft gegeven en hij loopt nu ook weer op straat. We willen er een video clipje van maken en op internet zetten. P.S. je kan er ook heel erg nauwkeurig de nagels mee afslijpen, al kan het soms wel wat ruiken en ook moet je zorgen dat het niet te heet wordt maar vooral bij zwarte nagels waar het leven niet te zien is werkt het heel goed.

Nou lieve mensen, dat waren de laatste nieuwtjes wel zo’n beetje.
Allemaal de groeten en veel natte knuffels van Duuk en Bettie

12 augustus 2013

Duuk 22 mei 2013

Op het jaarfeest in Oss heeft Duuk de jaarlijkse entingen gekregen. Ook is Duuk naar orthomanueel dierenarts drs. Aharon geweest voor behandeling én is er een foto van zijn rug gemaakt. Een hele APK beurt heeft hij weer achter de “rug”… Op de röntgenfoto’s bleken geen afwijkingen in de rug, gelukkig. De behandeling bij drs. Aharon heeft Duuk goed gedaan en hij rent langs de bollenvelden, een lust om te zien!

Groetjes Rob en Joke en een dikke knuffel van Duuk en Paco

Duuk 9 april 2013

Bo de bouvier van de buren komt Paco en Duuk ophalen, hij zit op de bank voor het huis. En Duuk wacht aan de andere kant van de ruit…

Duuk 16 maart 2013
Duuk is mee geweest naar de wandeling in Hilversum. De bolderkar meegenomen voor de zekerheid, mocht Duuk moe worden, maar die was niet nodig. Duuk bleef dicht bij ons in de buurt. We hebben genoten. Ook Paco, die vaak gezellig met andere mensen meeliep, ver bij ons vandaag. Die vond het maar wat gezellig met al die andere honden. Voor Paco en Duuk hebben we een tweedehands bankje gekocht. Rugkussens en bolpoten verwijderd en kijk eens wat een prachtige slaapbank ze hebben. Met twee laden voor hun eigen spulletjes.


Ook ligt er nu een kleedje bij de deur van de woonkamer. Duuk gleed nog weleens uit. Hij wachtte dan altijd tot één van ons hem hielp, maar nu met kleedje gaat hij zelf vrolijk de woonkamer in en uit.

Groetjes,
Rob en Joke en natuurlijk van Paco en Duuk

20 februari 2013

Met ons lieve ‘zorgenkindje’ Duuk gaat het momenteel gelukkig goed, maar u weet dat hij soms wat pijnstilling nodig heeft en zo’n twee keer per jaar naar orthomanueel dierenarts drs. Aharon gaat voor controle of zijn wervels nog goed staan. Dit brengt uiteraard best wat kosten met zich mee. Daarom denken wij dat op dit moment de beste oplossing is, om Duuk zolang “Onder Moeders Vleugels” te plaatsen. Duuk kán geadopteerd worden, maar het adres waar hij voor altijd gaat wonen is speciaal. Mensen die goed weten waar ze aan beginnen. Die weten welke kosten zij op zich nemen. Mensen die alles voor Duuk over hebben. Op dit moment zit Duuk in de opvang bij van die speciale mensen: Rob en Joke. En zij houden hem ook net zolang onder hun vleugels, totdat zich andere speciale mensen aanmelden die Duuk voor de rest van zijn leven gelukkig gaan maken.

Op dit moment wordt Duuk financieel ondersteund door:
Diana, familie Heuts, Nadia, Corinna, Inge, Aafke, Hetty Wolters en mevrouw M.E.M. van der Zee.

Wilt u helpen de kosten om Duuk gezond te houden iets te drukken? Geef u dan op via het onderstaande aanmeldformulier. Alvast ontzettend bedankt namens Duuk!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Straat en huisnummer (verplicht)

Postcode

Woonplaats (verplicht)

Uw bericht

Dit bericht delen:
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone