Alleen u kunt het veranderen: reu of teef.

Je leest of hoort wel eens verhalen van mensen die, als ze voor de keuze staan voor een reu of een teef, daar bepaalde gedachten over hebben: een reu is dominant en plast tegen elk paaltje en een teef is lief en aanhankelijk en plast gewoon een keer en dan is het klaar. Ook wij horen dat vaak terug bij de keuze voor een adoptiehond. En dat is zo jammer, want daardoor moeten veel reuen langer in de shelters blijven wachten op hun gouden mandje.

Waar komen die vooroordelen toch vandaan?
In de literatuur lees je over al deze verschillen tussen een reu en een teef. Maar het gaat hier wel om oude informatie. Recente onderzoeken wijzen allemaal uit dat de scores op persoonlijkheid een 50/50 uitslag geven. Ook zijn gedragsdeskundigen, dierenartsen en trainers van politiehonden gevraagd naar de verschillen in leren, presteren en persoonlijkheid tussen teven en reuen. En ook daar komt diezelfde verdeling uit naar voren. Er zijn dus evenveel leergierige, lieve en aanhankelijke reuen als teven. En teven kunnen dus even vaak dominant en eigenzinnig zijn als reuen.
Gelukkig spreken steeds meer mensen zich uit over het ontbreken van die verschillen op basis van hun ervaring (fokkers bv en dus ook gedragstherapeuten, dierenartsen en trainers)

wie op deze foto is het teefje en wie de reu?

En hoe staat het dan met onze windhonden?
Een rondje langs onze geadopteerde honden leert dat ook hier de verdeling 50/50 is.
Dat betekent dus dat er even veel lieve en aanhankelijke reuen zijn als teven, even veel mooie en sociale en zindelijke.
Zelf heb ik thuis een pittige tante en een Grote Vriendelijke Reu(s). En de reu plast gehurkt en meestal maar 1x per wandeling.

Dus mensen, stop met het vasthouden aan deze achterhaalde idee├źn en laat uw keuze voor een hond hier aub niet van afhangen. Kijk ook eens naar al die leuke, vriendelijke lang-zittende reutjes.

Adopteer ook eens een reu. Alleen u kunt het veranderen voor deze honden.
Connie