Alleen u kunt het veranderen: zwarte honden.

[full_width][/full_width]
Nog iets wat ik niet begrijp. Waarom blijven de zwarte honden toch altijd het langst zitten.
Zijn ze anders? Niet lief of aanhankelijk? Kunnen ze niet hard rennen of zijn ze altijd bang? Ik weet het niet en ik snap het ook niet. Ze zijn in ieder geval minder populair.
Als we de adoptievragenlijsten bekijken, dan komen we er niet uit. De meeste mensen spreken al een voorkeur voor een bepaalde hond uit en dat is bijna nooit een zwarte hond. Als je op Scooby’s forgotten galgo’s gaat kijken, de lijst die we onlangs op onze website hebben gezet, dan zie je ook dat er een grote hoeveelheid zwarte honden op staat. Black pearls (zwarte parels) is hun koosnaam. Ook bij de andere opvangorganisaties valt het op.
Zwarte honden hebben een aantal dingen niet mee:
1. zwart is zo donker, geen vrolijke kleur
2. zwart is wat lastiger te fotograferen
3. mensen zijn vaak bang voor zwarte honden
4. de honden leven in de shelters in Spanje vaak op een zanderige grond. Met name de zwarte honden zien er dan heel stoffig uit.
En ik weet dat het oog ook wat wil, maar kijk dan eens naar deze pareltjes.
[full_width][/full_width]
Onlangs nog heb ik een zwarte hond van Scooby opgevangen. Een zogenaamde langzitter. Hij was al bijna twee jaar in Scooby. Het was idd een dof, onopvallend hondje, zowel op de foto’s als toen hij aankwam in Nederland. Thuis gekomen heb ik hem gewassen en er kwam een glanzend vachtje onder die laag stof te voorschijn. Zo zie je het niet vaak bij anders gekleurde honden. Ik had het iig nog nooit zo gezien. Wat een verschil. En binnen 14 dagen waren er al ge├»nteresseerden en is hij naar zijn gouden mandje verhuisd. Zo zal het wel niet altijd gaan, dit is natuurlijk een succesverhaal. Maar toch.
Een paar weken geleden was er iemand die alleen maar voor zwarte honden ging. Uitzonderlijk! riepen we allemaal. En wat heb je dan veel keuze: jong, oud, lief, sociaal, aanhankelijk, ondeugend etc. Maar ook voor de ‘doorzetters’ is er veel keuze: niet gesocialiseerd, getraumatiseerd, bang in z’n algemeenheid of bang voor mannen. Er is echt voor ieder wat wils. Dus mensen, stap eens over die zwarte schaduw heen en laten we afspreken dat alle nieuwe honden die we adopteren een zwarte hond zal zijn. Geintje natuurlijk, maar mss toch niet helemaal. Het is ook aan u, alleen u kunt het veranderen.
Connie
[full_width][/full_width]