Update van Ada en Campanita BaasGalgo

Al eerder berichten we over Ada en Campanita, twee galgas die begin augustus, op één dag, zeer zwaar gewond werden aangetroffen door vrijwilligsters van Baasgalgo..
Hoe gaat het nu met ze?

CAMPANITA
Campanita had een onwaarschijnlijk grote wond. De DA heeft getracht de wondranden bij elkaar te brengen, maar de hechtingen hebben het niet gehouden. Er is een infectie bij de wond gekomen en die bleek erg hardnekkig te bestrijden. Ze heeft inmiddels een enorm gat in haar zij. Ze reageert niet op de gangbare antibiotica. Nogmaals onder narcose is de wond zo goed mogelijk schoongemaakt en de bacterie staat nu op kweek. De wond ziet er zo erg uit dat ik de foto hier niet durf te tonen.
Campanita is de Spaanse naam van Tinkerbell, zou wat Elfenstof over haar wond een wondertje kunnen bewerkstelligen???
Campanita heeft een opgewekt karakter en ondergaat de spoelingen en verbandwissels gelaten. Daarom past deze foto veel beter bij dit wat droevige bericht.
[full_width][/full_width]
Laatste nieuws van Campanita van 5 september
Haar wond verbetert. Ze krijgt nu twee verschillende antibiotica en die slaan aan, maar het is heel zwaar voor de nieren, dus ze blijft ter observatie in de kliniek voor het geval het niet goed gaat.
[full_width][/full_width]
[full_width][/full_width]

ADA
De rechtervoorpoot van Ada was vanaf de aanrijding lam. Er is geen enkele verbetering opgetreden en op 16 augustus wordt dan besloten de voorpoot van Ada te amputeren, zij heeft er geen enkel gevoel in en er is totaal geen verbetering. Ada is echter nog te zwak voor nog een operatie op korte termijn dus deze wordt nog even uitgesteld.
En uiteindelijk vindt de operatie dan een week later plaats op 23 augustus.
[full_width][/full_width]
Een dag later is deze knappe meid al op de been, op het grasveldje voor de kliniek. Wat een kanjer!
[full_width][/full_width]
29/8 En kijk eens wat een verschil, Ze heeft weer zin in het leven!
[full_width][/full_width]
31 augustus is de grote dag dat Ada uit de kliniek wordt ontslagen en naar een opvanggezin gaat om verder aan te sterken.
[full_width][/full_width]
2 september
Daar ligt ze dan, prinses Ada thuis bij een vrijwilligster van Baasgalgo.
Ze moet nog flink aansterken, twee zware operaties onderging ze met haar uitgemergelde lijfje. Eerst de enorme wond en daarna de amputatie. Op dit moment is ze nog te zwak voor een derde operatie, haar sterilisatie. Maar ze doet erg haar best om snel aan te sterken zodat ze ook haar sterilisatie kan krijgen, want ze heeft gehoord….. dat haar gouden mandje al ergens klaar staat!
[full_width][/full_width]
Iedereen die meegeleefd heeft en bijgedragen heeft aan de enorme kosten van Ada en Campaniata, ontzettend bedankt! Dankzij uw hulp kunnen deze schatten geholpen worden en een nieuw leven tegemoet zien na alle doorstane ellende!