Trica

Trica is toegevoegd aan Honden ter bemiddeling.
[full_width][/full_width]

 

 

 

 

 

 

 

 

Trica is ongeveer een jaar oud, heel actief, heel aanhankelijk, slim, gevoelig, vrolijk, leergierig en prachtig om te zien. Ze kan prima een paart uurtjes alleen thuis zijn, is zindelijk, sloopt niet, blaft niet overmatig, is sociaal naar honden en kan netjes aan de riem lopen. Het is een enorme knuffel, ze kruipt het liefst bij je op schoot en vindt het heerlijk om op de bank bij je te liggen. Ze vindt alle mensen even lief en leuk, een echte allemansvriend.
Trica is een (kruising) Portugese Podengo. Wie ervaring heeft met Spaanse Podenco’s of Portugese Podengo’s, weet dat ze een sterk jachtinstinct hebben en zich bij vlagen nogal onafhankelijk kunnen opstellen. Ze kan niet zomaar loslopen, hooguit in de toekomst in veilige gebieden.
Waarschijnlijk is Trica opgegroeid in de roedel van een jager of op straat, want toen ze in Nederland kwam had ze nogal wat ‘straat-manieren’. Ze leert supersnel en de ruwe kantjes zijn er al grotendeels vanaf, maar naar kinderen durft ze soms wel haar mand, speelgoed en eten te verdedigen. Daarom wordt ze niet geplaatst bij kinderen. In haar opvanggezin deed ze echter wel heel lief tegen de buurkinderen die op bezoek kwamen. Het is sterk afhankelijk van hoe lekker Trica zelf in haar vel zit. Het gaat misschien te ver om te zeggen dat ze echt onbetrouwbaar is met kinderen, maar we willen het risico niet nemen.
Trica is in haar gedrag een echte Portugese Podengo. Ze is lief en erg gevoelig, maar spreekt zelf duidelijke, soms grove hondentaal. Wie haar in haar waarde laat en weet samen te werken, heeft er een gouden hond aan. Maar als je ‘de baas wil spelen’, heeft dat een averechts effect. Net als iedere hond heeft ze wel grenzen nodig, maar als je haar steeds op de huid zit en wil opvoeden, raakt ze snel overprikkeld, wat zich uit in ongewenst gedrag. Ze zoekt een adoptant die zich niet snel druk maakt en niet teveel eisen stelt. Dan is Trica op haar leukst.
Ze zou het prachtig vinden om met andere honden te leven en houdt van veel en wild spelen en rennen. De andere honden moeten wel in staat zijn om haar weerwoord te geven, anders bestaat de kans dat ze in haar enthousiasme letterlijk en figuurlijk over ze heenloopt. Ze zit namelijk midden in haar pubertijd. Als je voldoende met haar doet en naar plaatsen gaat waar ze andere honden ontmoet, kan ze ook als enige hond geplaatst worden. Een tuin zou ze heerlijk vinden, maar is niet noodzakelijk. Ze heeft in een tijdelijke opvang gewoond waar ze goed gewend is aan de aanwezige katten, maar dit waren wel katten die honden gewend waren. Bange katten die wegrennen, zijn een te sterke trigger voor haar jachtinstinct. We denken dat het beter is haar helemaal niet met katten te plaatsen.
Trica is ongeveer kniehoog en weegt zo’n 16 kg. Een ideaal formaat: wel een ‘echte’ hond, maar toch lekker handzaam. Ze is gesteriliseerd, gevaccineerd en gezond. Wie haar adopteert, krijgt indien nodig kosteloos begeleiding van een Podengo deskundige en/of een gedragstherapeut.
Ze is in haar korte leven al tweemaal teruggekomen van een adoptie. We gunnen haar nu echt een plek waar ze altijd mag blijven en zoeken daarom een adoptant die Podengo’s kan waarderen.
Voor informatie over Trica kunt u mailen naar: perroenco@gmail.com
[full_width][/full_width]
[full_width][/full_width]
[full_width][/full_width]