Blijven dromen

[full_width][/full_width]
Slapend rijk worden. Tja, wie droomt er niet van. Massa’s geld op de bank. Rijkdom fascineert ons. We lezen maar al te graag in de tabloids wat er geschreven wordt over de rijken der aarde, waar ze wonen, wat ze doen en wat ze van gekkigheid niet kunnen laten. Het blad Quote geeft een top 500 van de rijkste mensen ter wereld en een top 100 van de rijkste Nederlanders. Er is zelfs een negennullenclub en dit gaat niet over negen mensen die wij met z’n allen een grote 0 vinden. Bij nummer 20 haak je al af, want het gaat toch vervelen, al die miljoenen. Daar komt nog bij dat de helft van de namen je niks zegt. Vroeger werd je daarover bijgepraat door het programma Glamourland van Gert-Jan Dröge. Lachen om de leefwijze van de ‘rich en famous’. Hij nam ze allemaal op de korrel. En ze leken het niet eens door te hebben. Daar wilde je dus echt niet bij horen.
Er is de laatste tijd weer veel te doen geweest over de rijken en hoe de kloof tussen arm en rijk steeds groter wordt. Nog niet zo lang geleden werd dat weer pijnlijk duidelijk door de Paradise Papers (een vervolg op de Panama Papers). Belastingontduiking door de superrijken. Idolen vallen van hun voetstuk en koningshuizen doen ook dapper mee. Van het geld dat hiermee gemoeid is kan je zoveel doen voor de wereld. Mijn gedachtes gaan gelijk uit naar de Spaanse windhond en de afschuwelijke praktijken die door jagers worden gebruikt vóórdat de honden mee mogen doen met de jacht, tijdens de jacht en ook daarna, als ze ze niet meer geschikt vinden. Met dat gemiste belastinggeld kan er misschien wel voor gezorgd worden dat de Spaanse regering de jacht met windhonden daar verbiedt en dat verbod ook gaat handhaven. Geld opent veel deuren. Dan valt mijn eerste keuze op de deur naar de vrijheid voor de galgo’s en de podenco’s in Spanje. Helaas nog even verder dromen.
Je kan je gewoon niet voorstellen hoe het is om zoveel geld te hebben. Het zijn soms duizelingwekkende getallen. Wat mensen er vervolgens mee doen is heel verschillend. Gelukkig hebben de meeste vermogende mensen een moreel besef en geven jaarlijks veel geld uit aan goede doelen.
Ik zag laatst dit plaatje voorbij komen, wat mij persoonlijk heel erg aan sprak. Er zijn vast veel meer mensen die dit een prachtige droom vinden en daarbij doel ik natuurlijk op het onderste plaatje.
[full_width][/full_width]
Een prachtige opvangplek voor dieren, waar ze veel liefde krijgen, er altijd genoeg te eten is en waarbij je niet afhankelijk hoeft te zijn van geld van anderen om dit te bekostigen.
Ik lees dat je bitcoins moet kopen. Die worden straks heel veel geld waard. Een gezin uit Limburg heeft onlangs echt alles verkocht en de gehele opbrengst geïnvesteerd in bitcoins. Ze wonen nu met z’n vijven in een kleine vakantiewoning en dromen van een miljonairsleven in 2020.
Ik probeer het elke nacht. Slapend rijk worden. En alle huisgenoten doen braaf mee. Maar’s ochtends nee hoor, weer niet gelukt. Dan ga ik er maar uit en begin met het ochtendritueel: honden uitlaten, varkens en kippen voeren, katten en honden eten geven en daarna met een bakkie en een broodje op de bank. Hondjes en katten er bij en met uitzicht op de tuin met de bomen in herfstkleur. Ik vraag me dan af wie zich rijker voelt: iemand die veel geld op de bank heeft, of ik met deze twee schatten van honden op de bank.
[full_width][/full_width]
Voorzichtig haal ik een papiertje uit mijn zak tevoorschijn. Het is de 10e hè. Zou het vandaag dan gaan lukken?

Update 11 november: gewoon maar door blijven dromen denk ik.

Connie