Update Ozzy (Riku)

[full_width][/full_width]
Riku’s naam is veranderd en hij is een nieuw leven begonnen. Hij heet nu Ozzy (Oscar).
Wij zij al weer sinds 3 dagen thuis. De reis is zonder problemen verlopen. Ozzy sliep de hele tijd en ik kon lekker doorrijden. Hij wekt heel veel interesse bij mensen, die hem zien en wij moeten steeds vele vragen beantwoorden. Er was een klein jongetje op een parkeerplaats in Duitsland, die vroeg of hij Ozzy kon aaien. Ik zei: “niet bang zijn, hij is lief”, waarop het jongetje antwoordde: “ik ben niet bang, ik heb respect voor hem”. ┬áHet klonk zo volwassen! Ik zou willen, dat andere mensen ook zo volwassen en respectvol met deze bijzondere dieren om zouden gaan.
Het was fijn om weer thuis te komen en Ynez en Dexter weer te zien. Het ging geweldig samen. Ynez was een beetje jaloers en ging tussen mij en Ozzy staan, maar dat deed Dex ook. Dexter is een geweldige wijze hond, die alles laat gebeuren, maar ook alles in de gaten heeft en de rust en orde in de roedel bewaard en bewaakt.
Ozzy is nog erg moe en mager, maar eet goed. Hij had een paar dagen diarree, maar het waren in korte tijd zo veel veranderingen in zijn leven, dat het te begrijpen is. Hij is zoooo zacht, zooo lief! Hij loopt steeds aan mijn zij met een los hangende riem en trekt helemaal niet.
[full_width][/full_width]
Een keer was het spannend, want hij is tussen de spijlen van het hek gekropen om kleine Coco (een chihuahua) te begroeten. Mijn hart stond even stil. Ik rende naar de garage om de sleutel van de zijpoort te halen. De eigenaar van Coco hield haar boven zijn hoofd. Ik heb de poort geopend en Ozzy geroepen en hij kwam direct. Hij wilde helemaal niet vluchten. Ozzy had ook een tracker aan zijn halsband, maar het was voor mij toch eventjes spannend. Dezelfde dag hebben wij over de hele lengte van het hek een soort hoog kippengaas geplaatst. Het was veel werk en ook nog eens de hele week 36 graden! Als Ozzy iets dikker is zal hij niet meer tussen de spijlen door kunnen.
Wij lopen nog niet zulke lange stukken, want de honden hebben het erg warm en wij natuurlijk ook. Vannacht was het nog 28 graden en vreselijk onweer, maar de honden waren niet bang en sliepen lekker door. Ik heb een airco in mijn slaapkamer en het is er dus heerlijk koel.
Vanochtend is mijn zoon helaas weer naar Nederland vertrokken met Dexter. Jammer, want het was zo fijn samen. Ik voel mij erg gelukkig, dat ik deze prachtige dieren een veilig huis kan geven.

Agatha, Ynez & Ozzy.
[full_width][/full_width]