Update Luciano

Luciano is een grote, stoere hond. Hij is enigszins ruwharig en heeft een mooie lange staart die heel vaak op standje Blij EI staat. Het is een zachtaardige knuffelbeer. Hij houdt er ontzettend van om aangehaald te worden en als je stopt, dan herinnert zijn poot op je arm er wel aan dat je vooral door moet gaan.
Zijn lievelingsbezigheden zijn slapen, rennen en knuffels krijgen, maar dat hoort natuurlijk helemaal bij het ras. Meer hoeft wat hem betreft het leven niet te bieden (nou ja, eten en drinken is ook wel fijn)

 

 

Luciano heeft ook nog een kwetsbare kant. Hij is nog wat onzeker, maar gelukkig niet meer zoals in het begin. Toen liep hij overal achter mij aan. Nu, na drie weken hier, gaat het al veel beter en blijft hij gewoon liggen.
Hij is nog wat onzeker naar vreemden toe. Maar als je rustig gaat zitten en je schenkt er geen aandacht aan, dan komt hij uiteindelijk wel naar je toe. Zijn nieuwsgierigheid wint het dan toch. Daarnaast is hij nog wat schrikachtig van onverwachte bewegingen en harde geluiden.

Luciano was bij aankomst redelijk mager, dus hij krijgt nog 3x per dag eten tot hij op gewicht is. Aangezien het een grote kerel is, zal het gewicht wel richting 30-32 kg gaan.
Luciano woont hier met twee reuen (en een teefje) en dat gaat prima. Hoewel er in het begin even duidelijk moest worden dat hij er als laatste reu bij kwam, dus de minste ‘rechten’ had. Maar ze liggen nu gebroederlijk naast elkaar op de bank en er is geen onderlinge spanning meer.
Luciano kan met katten en heeft vriendschap gesloten met de oppashond (x Setter). Hij kan al 2,5 à 3 uur alleen zijn (met de andere honden) en ik verwacht dat dit goed op te bouwen is. Hij wil wel graag bij een andere, stabiele hond wonen, waar hij nog verder van kan leren. En bij mensen die hem met liefde en geduld wat meer zelfvertrouwen kunnen geven.
Deze GVR zoekt nog een eigen mandje.

2 filmpjes van Luciano
https://www.magisto.com/video/PgQFIkZTFG88TQ5iCzE

https://www.kizoa.com/Movie-Maker/d160228660k2311529o1/luciano