08 Waarom een veiligheidslijn en veiligheidstuig?

Waarom zijn een veiligheidstuig en veiligheidslijn zo belangrijk?!

Veiligheid voor de hond is van groot belang, niet alleen een goed 3 punts veiligheidstuig maar ook de lijn die u gebruikt is belangrijk.
Om ontsnapping van uw pas geadopteerde hond te voorkomen is het heel belangrijk om een goed passende halsband, veiligheidstuig en veiligheidslijn te gebruiken. Goede veiligheidstuigen vindt u in onze webshop. Bij de adoptie van een bange hond is gebruik van een goed 3 punts veiligheidstuig, veiligheidslijn en gps tracker verplicht. Ondanks alle goede bedoelingen en ervaring met honden raken er nog steeds honden vermist. Dat kan nooit de bedoeling zijn van adoptie! Een goede veiligheidslijn bevestigd u aan het tuig van de hond en de andere kant van de lijn draagt u om uw middel of over de borst. Mocht de hond ergens van schrikken, bokkesprongen maken of hard weg willen lopen kan de lijn niet uit uw hand schieten. Een tweede lijn wordt aan de goed passende halsband bevestigd.

Dubbel aanlijnen houdt in: het gebruik van 2 aparte lijnen,1 lijn in de hand of om de pols en de veiligheidslijn om uw middel of over de borst. De veiligheidslijn word bevestigd aan het veiligheidstuig. Dit is de meest veilige manier om een (bange) hond aan te lijnen, omdat de riem om uw lijf zit kan de hond nooit de riem uit uw hand trekken en ontsnappen.

Een goed veiligheidstuig voorkomt dat uw hond kan ontsnappen. Wij adviseren hiervoor een driepuntstuig wat ervoor zorgt dat een hond die schrikt, zich in paniek NIET uit zijn tuig weet te worstelen. Ook als de hond ineens stilstaat zal een goed  driepunts-tuig ervoor zorgen dat het NIET over de kop van de hond eraf schiet. Met een goed driepuntstuig kun je een angstige hond ook heel goed door allerlei situaties heen begeleiden, door het handvat aan de bovenzijde van het tuig te gebruiken. Als de hond bijv. niet zelf in en uit de auto durft te stappen kan je deze via het handvat bovenop het tuig zachtjes sturen. Ook door een deuropening te lopen, wat de honden vaak eng vinden in het begin, wordt gemakkelijker met jouw begeleiding door middel van het driepuntstuig. In veel situaties is het een groot voordeel dat je de hond via het tuig kunt sturen waarbij je het lijf van de (bange) hond niet hoeft aan te raken, zodat de hond rustig kan blijven.

In onze adoptieprocedure kunt u lezen dat de honden alleen geadopteerd mogen worden als er een driepuntstuig voor de hond is aangeschaft en dit direct gebruikt wordt. Jammer genoeg is niet elk tuig geschikt voor een (bange) windhond of Podenco
Daarom adviseren wij de Ferplast veiligheidstuigen, deze ergonomische, driepunts veiligheidstuigen voor honden zijn voorzien van zes bevestigingspunten met een snelle druksluiting van kunststof. Doordat deze Ferplast zes individueel in- en verstelbare bevestigingspunten sluit dit tuig met de perfecte pasvorm om uw hond. Ook handig als de hond na aankomst wat meer op gewicht komt. Doordat dit tuig voorzien is van een zachte voering is het erg comfortabel voor uw hond. Door de speciale vorm is dit tuig extra geschikt voor windhonden. Het handvat bovenop biedt uiteraard ook de mogelijkheid om de hond kort te houden in situaties waarin dit wenselijk is. Door het gebruik van reflecterend materiaal aan de buitenkant van het tuigje valt uw hond ook nog eens beter op in het donker. 

Ergonomisch harnas voor honden, nylon met hoge weerstand, zachte vulling, topkwaliteit, maximaal comfort dankzij de speciale vorm, eenvoudig te plaatsen dankzij de microregulatie en de zes bevestigingspunten, reflecterende strepen voor veilig in het donker lopen, voorkomt nekklachten bij de hond, trekkracht van de hond wordt opgevangen bij de borst, eenvoudig in te stellen dankzij het instelbare open/sluit schuifsysteem, hoog comfort en gemakkelijk te dragen, perfect op maat instellen door de instelbare open/sluit schuifsysteem.