Actie voor Wereld Galgo Dag


Op initiatief van DutchGalgoLobby is het Galgo Platform opgericht. Het Galgo Platform is een samenwerkingsverband tussen Nederlandse organisaties die zich inzetten voor de galgo-problematiek. We zijn ervan overtuigd dat we, door de handen ineen te slaan, meer kunnen bereiken voor de Spaanse galgo.

Momenteel bestaat het Galgo Platform uit de volgende organisaties: DutchGalgoLobby, GreyhoundFriends NL, Greyhound Rescue Holland, GalgoProject, Galgo Support Holland en Greyhounds in Nood Nederland. Het is ons streven om in de toekomst meer organisaties deel te laten uitmaken van het Galgo Platform.

Het Galgo Platform heeft contact gehad met Spaanse organisaties die demonstraties organiseren in Spaanse steden en we zouden hen enorm steunen als we ons aansluiten bij dit initiatief. Zij willen dat we tegelijk met ze protesteren. Inmiddels hebben we toestemming om op de Dam in Amsterdam te demonstreren, op zondag 2 februari, van 12.00 – 14.00 uur.
Helaas mogen we geen flyers uitdelen.

Het zou natuurlijk heel fijn (eigenlijk noodzakelijk) zijn als alle Nederlandse organisaties met zo veel mogelijk mensen en honden aanwezig zijn. Nog niet alle organisaties van het Galgo Platform hebben bevestigd dat ze meedoen.
Het lijkt ons goed om een woordvoerder van iedere organisatie tijdens het protest te laten spreken.
Ook zullen we onze ambassadeurs Jeroen Siebelink en Yvonne Kroonenberg vragen aanwezig te zijn.
En natuurlijk vragen we vertegenwoordigers uit de politiek. We hopen dat Anja Hazekamp weer met ons mee wil lopen.

Als we op deze dag onze stem niet laten horen, wanneer dan wél?

Namens Stichting DutchGalgoLobby

Estefanía Pampín Zuidmeer
secretaris DutchGalgoLobby