Actie voor Adama (update)


Update 25 maart
Adama staat inmiddels op haar 4 pootjes zonder weg te glijden.
De verdubbelaarsactie door Ronda’s Shop was een groot succes. Het streefbedrag is gehaald en Ronda’s Shop heeft het bedrag verdubbeld en de 1000 euro zijn reeds overgemaakt naar BG. Maar er is nog meer nodig en alle bedragen zijn welkom.
Er is ook een veiling van 4 schilderijtjes naar Richard Skipworth beschikbaar gesteld door Marian Coensen. Kijk hiervoor verder op deze link: https://www.facebook.com/elsbeth.endegalgos

 

 

Update 24 maart met filmpje
Als Adama haar oefeningen heeft gedaan krijgt zij haar beloning. Wij willen het dierenziekenhuis Moncan bedanken voor de goede zorgen voor Adama en al onze andere honden. Voor veel van deze honden zijn de dierenartsen van Moncan hun eerste familie. Heel hartelijk bedankt!
https://www.facebook.com/baasgalgo/videos/10156069249339693/

Update 22 maart met een filmpje
Adama is begonnen met haar revalidatie. 3x per dag oefenen de dierenartsen met haar. En het gaat langzaam, maar het gaat goed. Het lijkt er gelukkig op dat haar sluitspieren goed werken. En ze gaat zelf staan, hoewel ze nog niet zelf kan lopen. Kom op kampioentje. We houden veel van je!
https://www.facebook.com/baasgalgo/videos/10156065646374693/?hc_ref=ARSqIQnwMs–QRUWYi6OLICogbDoszfDjSu-9K996OxW0bNNgu_optsx-irWkIH8LU4&fref=nf

Update 21 maart met twee filmpjes.
Na de oefeningen wordt Adama beloond met wat lekkers. En kijk eens hoe ze geniet van de aandacht en de snoepjes! Wat een schatje. Adama heeft nog een lange weg te gaan, maar een sterke wil om te overleven. Knappe meid!

Update 20 maart.
Ze is ook de tweede nacht goed doorgekomen.
Gisteravond hebben de kanjers van Baasgalgo Adama met de grootste zorg overgebracht van het specialistisch dierenziekenhuis naar de kliniek van hun eigen DA. Daar zal Adama voorlopig blijven voor haar verdere herstel.
De mensen van Baasgalgo hebben weer hun nek uitgestoken, een verlamde galga van straat gehaald, en het risico genomen van een dure hersteloperatie (€2.200) van de ruggenwervel. Met succes! Nadat Adama met een staaf op de rug geslagen was, de chip uit haar nek gesneden, werd zij hulpeloos met verlamde achterhand achtergelaten door haar laffe galguero in het veld om een langzame dood te sterven.
Na de operatie is bevestigd dat Adama nu gevoel heeft in haar achterpoten, en ze eet zelf. Dit meisje heeft levenswil! Om Adama en Baasgalgo te steunen (want ook haar verblijf in de kliniek is niet gratis…) wil ik van de opbrengst van Ronda’s Shop een verdubbelactie opzetten. Tot een bedrag van €500 verdubbel ik iedere donatie voor Adama.
Wordt ook uw tientje €20 voor Adama? Uw bijdrage mag op rekening NL34INGB0001346156 tnv Rondas Shop of PayPal rondas.shop@gmail.com ovv Adama
Namens Adama bedankt!
Zie ook facebook via onderstaande link.
https://www.facebook.com/elsbeth.endegalgos

 

 

 

 

 

 

19 maart
Adama heeft een goede nacht gehad. Ze is verdoofd tegen de pijn, maar ze heeft gevoel in beide achterpoten en dat is heel goed nieuws.

Update van gisterenavond.
Adama’s operatie is goed verlopen. De ruggengraat is zo goed mogelijk hersteld met plaatjes op de gebroken wervel. Tijdens het herstellen van de fractuur bleek er een ernstige infectie al aanwezig. Deze infectie wordt rigoureus aangepakt. Adama krijgt drie verschillende antibiotica intraveneus, want ‘plaatjes’en ‘infectie’ is een gevaarlijke combinatie. Vandaag en maandag worden spannende dagen want dan zal moeten blijken of de antibiotica aanslaan en of Adama uit de gevarenzone is.

 

 

 

 

Vanmorgen kreeg Baasgalgo een melding van de Seprona (natuurpolitie), zij hadden een galga aangetroffen in het veld die niet kon opstaan.
Vrijwilligers van Baasgalgo zijn er direct op af gegaan en vonden een hulpeloze jonge galga. Ze noemden haar Adama.
Voorzichtig hebben ze Adama op een deken in de auto getild en meteen naar de DA gebracht.
Die constateerde dat waarschijnlijk door een klap op de rug een wervel is gebroken.
Adama is overgebracht naar een traumachirurg en uit de röntgenfoto blijkt inderdaad dat ze een gebroken wervel heeft en dislocatie van de kolom. De chirurg is optimistisch en denkt dat zij na een operatie weer normaal zal kunnen lopen.
Hoe triest, één flinke klap is alles wat er nodig is om te zorgen dat je galgo niet meer mee naar huis huppelt. En hij had ook nog de chip uit haar lichaampje gesneden. Shame on you galguero!
Adama, je bent nu in goede handen.

De operatie zal helaas niet goedkoop zijn.
Voor wie Adama wil helpen: u kunt een bijdrage storten op het ABN-AMRO rekeningnummer NL80.ABNA.052.51.74.192
t.n.v. Stichting GFNL te Tricht ovv Adama
Wij zorgen er dan weer voor dat het bij BaasGalgo terecht komt.
Of rechtstreeks naar BaasGalgo via *IBAN ES22 0049 1220 4027 1013 1572 tnv Asociacion Baasgalgo
*Paypal: prensa@baasgalgo.com

Bekijk hier het filmpje van Adama.
https://www.kizoa.com/Movie-Maker/d179064961k2206168o1/adama