De kerst/winterveiling van Scooby Doe(n) sluit vanavond 9 november om 20.00 uur!!!


Enkele maanden geleden zijn er 15 honden gered uit erbarmelijke omstandigheden in Salamanca waarbij niet alle honden levend werden aangetroffen. Scooby Doe(n) heeft daar toen geld voor opgehaald middels een loterij. Nu zijn daar weer 19 honden weggehaald. Een paar dagen geleden zijn de medewerkers van Scooby teruggegaan om de rest van de honden op te halen, maar de arme dieren zijn nog niet gesocialiseerd en doodsbang, dus na 5 uur hard werken om ze te vangen, konden ze er nog maar 19 meenemen, dus moesten ze helaas alsnog 15 honden achterlaten in de situatie waarin ze allemaal een verschrikkelijk leven hebben geleid. Maar Scooby gaat snel proberen de laatste 15 honden op te pikken. In totaal zal Scooby voor deze 49 honden gaan zorgen. Scooby Doe(n) organiseert een kleine en korte veiling om zoveel mogelijk geld op te halen om deze stumperds een kans te geven.
De korte kerst/winterveiling is door de dames van Facebookgroep Scooby Doe(n) ingelast om de 19 honden die gered zijn de zorg te bieden die ze zo hard nodig hebben. Eerder was besloten dat de loterij voor VEHRA het laatste zou zijn voor dit jaar maar ook voor deze 19 honden heeft Scooby hulp nodig.

De veiling loopt van 1 november t/m 9 november om 20.00 uur.
https://www.facebook.com/groups/944306695717934/?fref=mentions

Alsof dit allemaal niet erg genoeg is heerst er momenteel een circulerende myxomatose-epidemie (ernstige konijnenziekte) in oa. Andalusiรซ.
Als gevolg daarvan zijn de galgueros nu massaal hun populatie honden aan het verminderen – jagers hebben geen interesse in het voeden van de ‘nutteloze’ honden. Het jachtseizoen was nog maar net begonnen in Spanje en door deze epidemie willen de jagers nu al van hun honden af.
Galgos worden gedumpt, afgegeven in perreras en dierenwelzijn-organisaties, en veel van de dieren zullen zeker een veel erger einde lijden. Dit jaar verwachten de Spaanse dierenrechten activisten een ramp.


Een heleboel gedumpte honden zitten in het gebied wat door Scooby wordt beheerd dus ook Scooby zal vollopen met gedumpte, gevonden en afgegeven dieren.

Door de facebookpagina van Scooby Doe(n) te delen en mensen uit te nodigen kun je een steentje bijdragen zodat ze straks een mooi bedrag kunnen overmaken. En er zit vast ook iets leuks voor u zelf of naasten bij, de feestdagen komen er aan. Hulp is hard nodig en u helpt er de honden mee.

Corrie, Leny, Miranda en Yvonne hebben er zin in en hebben al een hoop werk verzet en hopen nu (weer) op jullie steun en enthousiasme.

๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ