Wereld Galgo Dag 2 februari Amsterdam


Op zondag 2 februari 2020 organiseert het Galgo Platform een manifestatie in Amsterdam tegen de mishandelingen tegen galgo’s en podenco’s in Spanje. Een dag eerder, op zaterdag 1 februari, is het World Galgo Day. Deze dag markeert het einde van het jachtseizoen in Spanje en daarmee het begin van het massaal dumpen en doden van galgo’s en podenco’s in Spanje.
De actie vindt echter op 2 februari plaats omdat op deze dag in meer dan 35 Spaanse steden tegen het galgo- en podencoleed wordt geprotesteerd. Ook andere landen zullen zich voegen aan dit protest.

Informatie protest:
Het protest start om 12:00 uur op het stationsplein, tegenover het Centraal Station in Amsterdam. Via het Damrak lopen we naar de Dam, waar vanaf 13:00 uur de Nederlandse organisaties die zich inzetten tegen het galgoleed en bekende Nederlanders het publiek zullen toespreken. Europarlementariër Anja Hazekamp, schrijvers Yvonne Kroonenberg en Jeroen Siebelink zullen vanaf 13:00 uur het publiek toespreken op de Dam in Amsterdam.
Op hetzelfde moment wordt er ook geprotesteerd in 38 Spaanse steden, net als in Gent, Toulouse en Milaan. In Amsterdam zullen er in het protest veel Spaanse honden meelopen die ooit slachtoffer waren van de misstanden in Spanje.
Galgo’s, Podenco’s en andere honden zijn welkom om mee te lopen. En neem vooral spandoeken en protestborden mee!
De organisatoren zouden het zeer waarderen als je hen laat weten of je komt. Laat het ook weten als je je hond(en) meeneemt via mail.

BELANGRIJK:
⚠️ VOORWAARDEN INDIEN U HONDEN MEENEEMT NAAR HET PROTEST! ⚠️

Honden zijn meer dan welkom tijdens het protest van 2 februari op de Dam. Uw honden zijn wel uw eigen verantwoordelijkheid.

Label uw hond met zijn naam en uw telefoonnummer. Neem aub géén angstige honden mee of honden die sinds kort pas zijn aangekomen vanuit Spanje. Ons advies is dat iedere hond dubbel gezekerd dient te zijn, waarbij een veiligheidstuig én halsband met twee lijnen. Één lijn dient aan uw lichaam vast te zitten. Het zou immers een ramp zijn als er in het drukke Amsterdam een geredde hond zoek raakt…

Het protest wordt georganiseerd door Stichting Greyhounds In Nood Nederland, Galgo Project, Podencoworld Nederland, Greyhoundfriends en DutchGalgoLobby in samenwerking met het Spaanse platform Plataforma NAC. No A la Caza.

Meer informatie over het protest: Manifestatie tegen mishandelingen galgo’s en podenco’s Spanje.