November: Adopteer een senior dier-maand

Wanneer het weer koud wordt, herinnert Adopt a Senior Pet Month eraan dat sommige vierpotigen vrienden ook een gezin nodig hebben. Overweeg in november om een ​​thuis te geven aan een ouder harig huisdier tijdens Adopt a Senior Pet Month.

Terwijl de puppy’s en kittens ons doen glimlachen van plezier, zult u verrast zijn hoe goed een ouder dier in uw levensstijl past. Vaak zijn ze rustiger en hebben hun peuterenergie grotendeels achter zich gelaten. Ze hebben niet de extra aandacht nodig die een puppy of kitten nodig heeft. Als ze training nodig hebben, is dit alleen specifiek voor uw huis en routine.

Er kan enige aanpassing nodig zijn met een ouder dier. Meestal kunnen ze gemakkelijk worden gekoppeld aan de juiste familie of persoon. Dus als u op zoek bent naar een nieuwe metgezel, vergeet dan niet een ouder dier.

Dingen om te overwegen kunnen zijn of het dier medische behoeften heeft of veel ruimte nodig heeft. Kwam hij of zij uit een huis met kinderen of andere huisdieren? Als deze informatie uw adoptie beïnvloedt, moet u dit heroverwegen.

Houd er rekening mee dat de levensduur van veel gezonde honden zich uitstrekt tot in hun bovenste tienerjaren, afhankelijk van hun ras. De ASPCA en petfinder.com hebben Adopt a Senior Pet Month opgericht om het beeld van senior huisdieren voor adopties te verbeteren. Ze zijn net zo, en soms, meer geschikt om te adopteren dan jongere dieren. Overweeg een ouder dier te adopteren als u op zoek bent naar een huisdier.