Australië brandt!!! Wij willen helpen! U/jij ook?

Al bijna 500 miljoen dieren overleden! Wij kunnen niets anders doen dan in actie te komen.

Al maandenlang wordt Australië geteisterd door de hevigste bosbranden sinds decennia. Het lijkt alsof het steeds erger wordt, meer gebieden worden getroffen door een verschrikkelijk vlammenzee.

Het aantal branden is opgelopen tot bijna 200! Dit is iets dat voor ons niet voor te stellen is, het vuur verspreidt zich snel, sinds jaren heerst droogte op het continent.

De schatting is (tot nu) dat ongeveer vijf miljoen hectare land is verwoest. Als vergelijking, Nederland is ongeveer 4,2 miljoen hectare. Bij verwoestende branden zijn mensen het meest kwetsbaar, maar ook de dieren, geschat wordt dat meer dan 480 miljoen dieren zijn gedood in de branden als gevolg van het vuur of de rook. Duizenden vogels, waaronder zwavel-kuif kaketoes, zijn naar verluidt uit de lucht gevallen, gedood door de intensiteit van hittestress en rook. Alleen al 8000 koala’s. Naast koala’s ook o.a. kangoeroes, opossums, vogels, reptielen. Veel vee is het slachtoffer geworden, koeien, schapen, geiten en schapen. Ook zijn paarden het slachtoffer geworden. De dieren die de brand hebben overleefd hebben grote kans te verhongeren en te sterven door gebrek aan water.

De opvangcentra hebben hun handen meer dan vol, ze werken dag en nacht door om de gewonde dieren te helpen. Helaas kan niet elk dier gered worden. In New South Wales is de situatie heel erg.

Als we de beelden zien kunnen we niet anders zeggen: “We moeten helpen”, en we zeggen dit met verdriet in ons hart en tranen in onze ogen. Maar ook met grote waardering voor de mensen die helpen, we maken een diepe buiging voor brandweerlieden, dierenhulporganisaties, voor iedereen
die ter plekke helpt. Laten wij dan van onze kant helpen, letterlijk de andere kant van de wereld.

New South Wales is ernstig getroffen, sanctuaries hebben huis en haard verloren, maar ook dieren.
Veel van de overlevende dieren hebben brandwonden, vooral aan hun pootjes. De sanctuaries kunnen, met financiële steun weer opgebouwd worden, dieren zijn niet te vervangen. Maar opvang zal nodig blijven, al is de omgeving verwoest, bomen tot aan het bovenste blad zijn zwart. De aanwezige mensen zetten bakken met water neer voor de dieren, om toch iets te kunnen doen. Water is een eerste levensbehoefte voor de dieren, en er wordt gebruik van gemaakt, ook door vogels en reptielen.

DZG heeft contact gezocht met een paar sanctuaries, maar het is moeilijk contact te krijgen. Naast het gebrek aan water en stroom, heel af en toe internet- en telefoonverbinding moeten wij geduld hebben.

Maar onze donaties zijn hard nodig. Wij willen niet langer wachten en gaan beginnen met inzamelen van opbrengst. Wij gaan op deze pagina bijhouden hoeveel de stand per dag is, en wij hopen op een hoge opbrengst zodat wij meerdere sanctuaries kunnen laten delen in de donaties. Wij zijn blij met elke bijdrage, geef wat u/jij kunt missen.

Dank namens de dieren en de mensen die hen proberen te redden.

Verschrikkelijke beelden hebben we allemaal voorbij zien komen de laatste tijd/dagen, wij willen niet de gruwelijke foto’s publiceren.

Stort uw donatie op SNS NL58 SNSB 096 48 257 16 t.n.v. Dierenhulp zonder Grenzen o.v.v. Brand

Vriendelijke groet/Best regards

Stichting Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal
www.dierenhulpzondergrenzen.com
www.facebook.com