Belangrijk om te weten


Dit stukje heeft al eens op onze website gestaan, maar aangezien er helaas nog steeds mensen zijn,
die het zich niet beseffen, vinden we het belangrijk om het nogmaals onder uw aandacht te brengen.

EEN BELANGRIJK BERICHT VAN PACO JONES (ARCA DE NOE ALBACETE) AAN GALGO-ADOPTANTEN.
Paco is een bezorgde asielvrijwilliger.
Vandaag volgde ik een discussie op een van de Galgo-forums. Het onderwerp: wanneer is het veilig
om je hond te laten rennen zonder riem. Er werden veel gouden tips gegeven. Opmerkingen zoals
“Ik liet de mijne na een week los” of “De mijne was op de tweede dag al los. Ik wilde hem zo graag zien genieten van het rennen. Ik geloofde mijn ogen niet. Ik besef dat er veel adoptanten nogal achteloos zijn, maar ik wist niet dat er zo veel mensen zo onvoorzichtig zijn met hun Galgo.
Denkt u nou echt dat als u een Galgo heeft geadopteerd, u onmiddellijk een expert wordt en alles weet. Geloof je echt dat je je Galgo KENT?
• ik was er bij toen uw mishandelde Galgo over het open veld rende. Toen zijn honger nog groter was dan zijn paniek en angst.
• ik was er bij toen ze stenen gooiden naar uw Galgo, waar hij zich ook maar liet zien, op zoek naar iets om te eten.
• ik was er bij toen het ons weken kostte om een plan te maken, hoe hem te benaderen en uiteindelijk te vangen. En toen zijn ogen ons vertelden dat hij een pak slaag van ons verwachtte.
• ik was er ook bij tijdens die eerste dagen, toen elke beweging van ons een bedreiging voor hem leek.
• en ik was er ook toen hij zijn eerste voorzichtige pogingen deed om te spelen, zijn eerste sprongen, zijn eerste kusjes gaf.
Wanneer deze Galgo, die we hebben gered, genezen, verzorgd en gerehabiliteerd, nu gelukkig is bij u thuis, is dat te danken aan onze inzet en voorzichtigheid. Breng zijn veiligheid en welzijn niet in gevaar door onvoorzichtig en nonchalant te zijn – hij verdient zo veel beter. Alstublieft, beschouw uzelf niet als een Galgo-expert, alleen omdat u er een heeft geadopteerd. Dat geeft u niet het recht om hun veiligheid in de waagschaal te stellen. Als je niet getuige bent geweest van hun ergste momenten, dan kan je niet begrijpen dat die dunne riem hun houvast is. Het enige verschil tussen het ene en het andere leven.

Paco Jones

https://greyhoundfriends.nl/het-voorkomen-van-ontsnappingen/