Rescue Greyhound heeft de meest charmante, majestueuze glimlach

Een windhond genaamd Joe charmeert iedereen met zijn speciale glimlach – met een reeks grote, mensachtige tanden.

“Hij heeft een zeer grote overbeet, daarom ziet hij er een beetje maf uit,” vertelde Kerry Elliman, oprichter van Birmingham Greyhound Protection in Engeland, die racehonden redt. “Het steekt waarschijnlijk meer dan een halve centimeter uit, recht uit zijn mond …”
Joe – die onlangs werd gered van het racen in Spanje en momenteel in een pleeggezin zit – heeft tijd nodig om zich aan te passen aan zijn nieuwe leven als gezelschapsdier.

“Hij is momenteel een beetje timide, maar hij leert goed hoe hij een huisdier moet zijn,” zei Elliman.
“Hij houdt van zijn wandelingen, hij houdt van slapen, zoals de meeste windhonden. Hij kan nu goed
in de mand liggen – de eerste paar dagen bleef hij van zijn bed vallen, zodat zijn hoofd gewoon op de vloer lag. ”

Maar de pleegmoeder van Joe doet er alles aan om Joe te helpen – en om de wereld te laten zien hoe speciaal hij is. Dit heeft ertoe geleid dat ze een paar foto’s van Joe’s gekke grijns heeft gemaakt en naar Elliman heeft gestuurd. “Het is gewoon heel grappig!” .

Elliman plaatste foto’s van Joe’s glimlach op de privé-Facebook-pagina van de Birmingham Greyhound Protection naast foto’s van de zanger Freddie Mercury (die ook een overbeet als uiterlijk kenmerk had) – en mensen konden niet genoeg krijgen van de foto’s.

“Je kunt echt verzanden in de trieste verhalen, en ja, Joe heeft een heel slecht leven gehad, maar ik wilde alleen wat humor toevoegen om mensen aan het lachen te maken,” zei Elliman.

Joe heeft geen problemen door de overbeet, hoewel hij soms hulp nodig heeft om voedsel uit de randen van zijn kom te krijgen, legde Elliman uit.

Afgezien van de tanden, zegt Elliman dat Joe een ‘mooie’ windhond is die goed kan opschieten met andere honden en kinderen, en dat hij een geweldige familiehond zou zijn. In feite kan zijn speciale uiterlijk zelfs zijn geluksbrenger zijn. “De zwarte windhonden worden vaak minder snel geadopteerd,” zei Elliman. “Maar vanwege zijn tanden, delen veel mensen zijn post en wordt hij veel gezien. Zodra de pleegmoeder mij foto’s van zijn tanden stuurde, zei ik: ‘Met deze foto’s krijgt hij vast sneller een thuis omdat hij zo schattig is.’