Mijn verhaal: Nancy

Mijn eerste ontmoeting met de Galgo……………

Als de webmaster van GF mij vraagt: zou jij een verhaal willen schrijven hoe je de windhond hebt leren kennen, hoe is jouw liefde voor de windhond ontstaan? Hoef ik niet lang na te denken en dezelfde avond zit ik nog op mijn laptop. Ik moet ver terug maar het is eigenlijk een heel romantisch en leuk verhaal.

Als kind ben ik opgegroeid met poedels, ook van die statige lang neuzen.
In de jaren 80/90 verbleef ik veel in Spanje in dezelfde plaats. Tijdens een dagje toeren met de auto wat verder het berggedeelte in, ontmoet ik mijn eerste galgo/greyhound. Hij liep zo goed als langs de weg. Ik zie hem nog zo voor mij…. Een slanke, sierlijke, zwarte grote hond, die daar heel galant door een open vlakte liep te draven. Stop de auto zei ik, pakte mijn fototoestel en wilde hem fotograferen. Bij het open doen van de deur ging hij ervandoor! Helaas… en op de foto een zwarte stip. Het beeld van die hond ben ik nooit kwijtgeraakt.
Weer in Nederland heb ik een hondenrassen boek gekocht, internet hadden we nog niet.

De Galgo Espagnol werd hier niet genoemd wel de Greyhound, ik herkende iets van die prachtige hond maar hij was het niet! Helemaal in de ban van die “prachtige” hond ben ik naar een renbaan gegaan. Ik moest meer weten over dit prachtige ras. Ik heb mijn hart helemaal kunnen ophalen die dag op de renbaan, wat een prachtige honden. De situatie op de renbaan stond mij niet aan maar de honden…… mijn god wat waren ze mooi.
De trotse eigenaren vertellen je honderduit als je vragen stelt, want dat deed ik, ik was zo geïnteresseerd geraakt. Daar stond ik deze prachtige honden te aaien en ondertussen werd ik overladen met info over het karakter. Eind van de dag had was het duidelijk, er ging zo’n hond komen, hoe dan ook. Dat was nog niet zo eenvoudig mijn toenmalige partner ging er niet in mee.
En de partner erna ook niet…….! Pech voor mij!!! Wel was er altijd een hond in mijn leven.
Van bastaard tot de andere langneus, de statige poedel.

In 2015 overlijdt mijn zwarte dwergpoedel reu! En in 2017 kom ik alleen te staan samen met mijn dochter. In 2018 ligt het besluit vast er komt een “galgo espagnol”!
Mijn dochter adopteert een kleine podenco en ik begin de zoektocht op internet naar een Galgo.

En daar stond zij op de site van GFNL, een prachtige zwarte teef, een superfoto waar haar lange
neus wel heel goed op uit kwam. En onder deze foto de voor mij pakkende tekst:
“Er was een prinsesje met een lange neus”! dat mooie koppie en die ogen…… ! Zij moest het zijn.

Ik kreeg kippenvel en de tranen liepen over mijn wangen. Snel een adoptie aanvraagformulier ingevuld, twee dagen later kreeg ik een telefoontje, er volgde een huisbezoek, contact met de opvangmamma en een week later kon ik haar ontmoeten. In het echt nog veel mooier en statiger, lange neus omhoog en ze moest niet veel van mij hebben, hahha ! Typisch Galgo.
21 september 2018 lag ze bij mij op de bank. 25 jaar na mijn eerste ontmoeting met de galgo,
maar ze is er. “We zijn me and my shadow” en steeds als ze in de avond zo heerlijk tegen mij aankruipt kan ik vol schieten van geluk! Begrijp de uitdrukking “eens een galgo altijd een galgo”.

Mijn dochter is dankzij het “prinsesje met de lange neus” ook helemaal galgo gek.
Zij adopteerde 3 weken geleden ook een galgo, en ja, een prachtige zwart witte dame, met een nog langere neus. Wat een heerlijke honden zijn het, gezellig, lief, aanhankelijk met een overdosis aan humor. “Bij mij op de bank ziet het nu zwart van de galgo’s “

Lieve groetjes van: Nancy, Demi, J’adore het prinsesje, Enia en Gipsy,
Opvanggezin en adoptieconsulent, Zuid-Holland

De prachtige zwarte galgo, 25 jaar geleden in Spanje heeft zijn werk goed gedaan!!