Aankomst Scooby transport 16 februari 2019.

Zaterdag 16 februari zijn er veel honden naar Nederland gekomen vanuit Scooby.

Altijd weer een spannend en bijzonder moment. Omdat bij het vorige transport een overvloed aan mensen was, is er afgesproken om met niet meer dan 2 personen te komen om een hond op te halen. Het was echt veel te vol en te druk, niet prettig voor de honden die na een lange reis aan komen. En voor de vrijwilligers van de organisaties die de honden ontvangen uit de bus, chipcontroles doen en de hond naar betreffende adoptant of opvanggezin brengen, is het ook bijna niet te doen als de stal helemaal vol is. Er zijn 2 gedeeltes in de stal in Ospel, in het grote gedeelte komen de honden uit de bus. Er is een lint gespannen zodat de honden op een rustige manier even de benen kunnen strekken, eten en drinken. Nadat ze allen uit de bus zijn gehaald wordt het lint weggehaald en is de gehele ruimte voor een ieder toegankelijk.
Het andere gedeelte, achter een grote schuifdeur, is de koffieruimte waar 2 tafels staan. 1 van de tafels is gereserveerd voor Greyhoundfriends waar de honden die voor opvang zijn tuigjes kunnen passen en jasjes en alles wat zo al nodig is. Greyhoundfriends heeft bij de aankomsten halsbanden, tuigjes, veiligheidslijnen e.d. te koop liggen op de tafel.
Voor de adoptanten is het een plek om de adoptiepapieren in te vullen.

Rond half 11 kwam de Scooby bus aan, met daar in de honden waar halsreikend naar uit is gekeken.

Voor Greyhoundfriends kwamen er veel honden aan deze keer. Rona, Mora en Shasta
werden warm onthaald door hun adoptanten.

Onze nieuwe opvanghonden werden overgedragen aan de vrijwilligers van Greyhoundfriends waarna we de chipnummers checkten, tuigjes om werden gedaan, trackers bevestigd, en passende halsbanden werden aangemeten. Het blijft bijzonder om de snoetjes waar zo lang naar uitgekeken is in het echt te zien. Het waren er veel deze keer, Cordobesa, Mantero, Scott, Moro, Snowy, Campeón, Delia en Chema.Stuk voor stuk prachtige honden, waarvan er een paar honden urgent waren en een aantal 6 jaar of ouder. Het is voor de vrijwilligers in Spanje fantastisch om juist deze honden te zien vertrekken.
Op weg naar een echt hondenleven, bij hun nieuwe baasje of in het opvanggezin. De eerste berichten over de honden zijn goed, we zullen u de komende tijd op de hoogte houden van al hun ontwikkelingen.

Mocht u belangstelling hebben in één van de opvanghonden die nog ter adoptie zijn, neemt u dan contact op met onze adoptieconsulenten en klik hier.