Aldeana (geadopteerd)


Aldeana is een 5-jarig teefje. Samen met Osiby kwam ze zaterdag 29 september bij mij in de opvang.
Het is een enthousiaste en vrolijke dame. De eerste week hebben Aldeana en Osiby heel veel samen in een mand gelegen. De laatste dagen zie ik ze wel meer apart van elkaar liggen. Aldeana is een echte galgo: binnen rustig in de mand of op de bank, buiten lekker spelen en rennen. Ze loopt goed mee aan de riem en was al snel gewend aan voorbijgangers, fietsers en auto’s. Aldeana loopt nog regelmatig achter me aan, vooral als ik richting de koelkast of de buitendeur ga. Maar het wordt langzamerhand minder. Eten en buitenspelen zijn, naast haar vriendje Osiby haar grootste hobbies. De katten vindt ze interessant, maar laat ze wel met rust. Het alleen thuis blijven wordt opgebouwd.
Ze zoekt veel contact met mensen (ze is niet bang voor mannen) en met andere honden, en altijd met een grote kwispel. Met het spelen kan ze nog wel eens onbesuisd zijn en springt dan bijna bovenop de andere hond. Ze kent in ieder geval wel de hondentaal en blijft niet doorgaan als ze wordt gecorrigeerd door een van de honden. Ze schrikt er zelfs een beetje van. Maar dat is al snel weer over, want dan ziet ze weer een andere spelmogelijkheid: hond om mee te rennen of een knuffel.
Als ze mij of een andere hond even niet gezien heeft en we komen thuis, dan deelt ze love-bites uit aan alles wat er in de buurt is en springt in ’t rond. Een geweldige ontvangst!
Aldeana zal een speelmaatje erg op prijs stellen.
Aldeana is nog te adopteren. Kom gerust kennis maken met haar. Zij vindt dat zeker heel gezellig.