Update Finn (geadopteerd)

Finn is geadopteerd.

Deze gevoelige jongen is nu bijna 2 maanden in NL in zijn opvanggezin. Hij is al veel stappen vooruit gegaan maar elke keer ook weer stapjes terug. Zijn nieuwsgierigheid en de andere honden in het opvanggezin helpen hem om de wereld waarin hij nu leeft steeds meer eigen te maken.
Finn wordt steeds vrolijker en regelmatig zien we hem spelen met een andere hond of speeltje.
Zolang wij niet bewegen durft hij ons te benaderen, laat zich dan lekker kroelen onder zijn kin of steekt zijn lange neus in je haren. Helaas moeten we ook weleens opstaan en door het huis lopen en dan gaat hij ons uit de weg. De momenten dat hij even wegkruipt worden steeds korter, een enkele keer blijft hij in de mand of op een hondenbedje liggen maar meestal schrikt hij op en verlaat de plek waar hij lekker lag te slapen. Tijd, geduld en begrip heeft hij nodig. Heel langzaam zien we de doffe trieste blik in zijn ogen veranderen.
Finn is een mooie grote wat ruwharige galgo reu, in gedrag als hij vrolijk is zou je hem op een puberleeftijd schatten in plaats van bijna 4 jaar. Hij is zindelijk, kent de gang van zaken hier in huis al goed, wandelen doen we alleen nog dubbel aangelijnd met een veiligheidstuig aan. Als hij schrikt of iets eng vindt dan kan hij een beetje tegenstribbelen. Hij komt er wel, van zó bang naar hoe hij nu is in 2 maanden is al erg knap.