Update Tomie (geadopteerd)

Tomie is geadopteerd.


Mooie knuffelige Tomie, 65 cm schouderhoogte, en volgens paspoort 8 jaar oud. Als iemand mij had verteld dat hij 4 is had ik het ook geloofd. Tomie is fit en vrolijk, een blij ei en van een senior-bestaan uitsluitend op de bank is het dan ook nog te vroeg voor deze gespierde schoonheid in “russisch-blauw” – prachtig zijn vachtkleur, zeldzaam bij galgo’s (ondanks zijn littekens aan zijn rechter kant). Een mens met een kronkel in zijn hoofd kon het niet nalaten Tommie’s oren te merken en er is ooit een driehoek uitgeknipt. Iets wat hem in het geheel niet stoort:
één oor staat op galgo-stand en het andere fungeert als een soort radar, erg praktisch. En ze doen het nog ook! Dat wil zeggen dat Tomie goed luistert en meteen aangehold komt als je hem roept, heel fijn. In huis is hij rustig en houdt van plekje op de bank zoals het bij een galgo past 🙂

Tomie houdt van mensen, knuffelt heel graag, wil graag “op schoot” en “erbij” en laat dat op aandoenlijke wijze merken. Hij kan auto rijden (als bijrijder dan), doet niet ingewikkeld met eten en leeft hier prima met 2 andere honden samen. Al gaat zijn voorkeur uit naar windhonden, andere “soorten” vindt hij een beetje eng, zeker als het meerdere honden zijn. Hij draagt zijn tuigje erg elegant, nu met kouder weer met een warm jasje eronder en je ziet hem parmantig rond paraderen.
Zijn staart moet inmiddels een enorme spier ontwikkeld hebben denk ik altijd, want die maakt overuren! Wel nog met bescherming aan het staarteinde – een plek die Tommie door driftig kwispelen bezeerd had, maar die inmiddels genezen is en nog wel voorzien van een krulspeld om de kwetsbare huid te beschermen.


Wat zoekt Tomie? Een bank, een hand die hem aait en zijn eigen mens die hem zoveel liefde geeft
als hij maar kwijt kan. Voor Tomie geen strenge aanpak of nog strengere toespraken, hij wil zo graag luisteren en vooral zijn wie hij is.

Tomie is geadopteerd.