Windhonden zijn de beste honden ooit.

Windhonden zijn de beste honden ooit.
[Hier zijn 5 verhalen om het te bewijzen.]

Dave

Greyhound Dave vroeg het internet: Hey! Vertel ons waarom je van windhonden houdt!
En liefhebbende eigenaren van over de hele wereld antwoordden met enthousiasme.
Vandaag laten we u meegenieten van deze oprechte internationale liefdesverhalen.
Verhalen over liefde, verbeterde levens, mooie momenten tussen hond en mens.

Het verhaal van Darcy + Alex – Adelaide Australië
Op een doorsnee woensdagochtend liepen Alex en ik door de stad toen we een hond en zijn baas verderop zagen wachten om de weg over te steken. Omdat we de hondenliefhebbers zijn, wilden we geen kans voorbij laten gaan om deze een schouderklopje te geven. We pakten het tempo op en haalden het snel in. Catie kon meteen zien dat we dolgraag haar windhond wilden aaien, dus stelde ze ons meteen voor aan Dave … en onze dag veranderde ten goede!

We hadden allebei de komende dagen veel over Dave gepraat, terwijl we herinneringen ophaalden aan zijn vriendelijke karakter en gracieuze pas. Woensdag, precies een week later, besloot Alex een andere weg naar zijn werk te gaan lopen en wandelde hij door Rundle Mall, en wie zag hij? DAVE! Na een opgewonden telefoontje haastte ik me naar waar hij was, en we werden beiden herenigd met onze favoriete hond Dave! Het was een geweldige dag.’

“Dit lijkt misschien een gewone foto van twee mensen en een windhondhond, maar het is zoveel meer.”

Karen’s verhaal – Australië
‘Mijn zoon lijdt aan depressie en angststoornis sinds hij in zijn tienerjaren werd gepest. Hij leeft een eenzaam leven en socialiseert niet veel. Nadat ik zelf twee windhonden had geadopteerd en besefte
wat een geweldige metgezellen ze zijn en een uniek genezend vermogen lijken te hebben, heb ik hem overgehaald om een windhond te adopteren.

Ze heeft zijn leven veranderd en hij heeft nu iemand om voor te zorgen en te koesteren. Als hij haar meeneemt, wordt hij aangesproken door vreemden die over haar willen praten en hij laat haar trots zien. Hij bood onlangs aan om haar naar de dierententoonstelling te brengen en over haar te praten met iedereen die stopte om te luisteren – iets wat hij voorheen nooit zou durven. Het vult mijn hart
met hoop en vreugde als ik dit zie.
Helaas heeft ze nierfalen en is ze slechts korte tijd in deze wereld, dus we koesteren elke dag die we met haar hebben.
Het verschil dat haar prachtige natuur in zijn leven heeft gemaakt, is verbazingwekkend en we zijn zo dankbaar voor de manier waarop ze ons leven heeft verrijkt. Een windhond zal je ziel raken zoals niets anders dat kan.’

Het verhaal van Dee – VS.
“Mijn jongen Cody kwam in 2012 op 3-jarige leeftijd bij ons. Hij was mager en verlegen, maar hield van ons vanaf het moment dat hij in ons leven kwam. We hebben zijn gewicht op peil gebracht, zijn vacht laten glanzen en hem naar gehoorzaamheidstraining gebracht. Hij veranderde in de meest liefdevolle windhond ooit!
Hij hield ervan als je zijn poot vasthield. Hij sliep graag bij mij op het bed. Hij vond het heerlijk om in de zon te liggen, ongeacht de temperatuur. Hij was gewoon een pure vreugde in ons leven.
In 2015 kreeg hij de diagnose darmlymfoom en moesten we hem naar de hemel helpen. Hij was mijn ziel. Hij gaf me zijn hart en hij nam de mijne mee toen hij ging. Er gaat geen dag voorbij dat ik hem niet met heel mijn wezen mis. Hij was nog maar 6. Te jong, maar Cody kwam in mijn leven met een reden. Hij had de beste drie jaar van zijn korte leven bij ons … en maakte het ook de beste drie jaar van mijn leven. ”

Het verhaal van Nadine – Duitsland
“Toen ik op zoek was naar een hond, kwam ik Ierse windhonden tegen die op zoek waren naar een huis en er ging een hele nieuwe wereld voor me open. Kort daarna kwam een ​​windhond genaamd Colin bij mij wonen. Hij wordt 13 in juli en heeft me besmet met het windhondvirus! Twee andere honden delen nu hun leven met ons – Andy en Paddy.
Oh – en Col koos mijn man voor mij! Mijn ex was niet zo dol op Col, dus hebben we hem gedumpt voor een echte aardige vent die altijd een hond wilde en hals over kop viel met Col. Laat je windhond kiezen. Ze zijn de beste jury van iemands karakter.”

Renee’s verhaal – VS.
“Bij een lokale huisdierententoonstelling waren enkele nieuwe pleeghonden te zien en een brindle reu genaamd Nemo was buitengewoon verlegen. Hij voelde zich het prettigst in de open bench achterin onze stand. Geen enkele vorm aanhalen hielp deze arme kerel. Een moeder en haar dochters stopten om de honden te aaien en de oudste van de twee, ongeveer 8 of 9 jaar oud, liep naar Nemo.
Ze ging op de grond liggen en ging naast de kooi liggen en keek naar hem.
Voordat we het wisten, was ze bij hem in de bench gaan zitten. Ik raakte bijna in paniek omdat ik de hond niet goed kende of hoe hij zou reageren op zo’n invasie van de ruimte! Nemo leek echter veel meer ontspannen. Ze streelde hem zachtjes en hield heel zachtjes een gesprek met hem.

Na ongeveer een uur kwam ze uit de bench en hij volgde! We lieten haar zijn riem vasthouden. Ze bleef hem aaien en al snel stond Nemo met alle anderen vooraan in de stand, zodat mensen hem konden aaien. Hij was nog steeds verlegen, maar niet bang.
Toen het meisje en haar familie eenmaal vertrokken, bleef Nemo mensen benaderen en aaien. Het was een wonder! Ik noemde haar de ‘Grey fluisteraar’. Een paar weken later vond Nemo zijn voor altijd thuis.”