Fittipaldi

Fittipaldi is elders geplaatst.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fittipaldi is een zachtaardige, vrolijke en aanhankelijke galgo puber. Hij houdt van alle mensen, kinderen, honden en katten. Een grote lieverd, die gek is op knuffelen, wandelen, rennen en spelen.

Toen Fittipaldi net in Nederland kwam, was hij nog een beetje verlegen en zocht hij vaak steun bij zijn opvangmensen. Intussen is hij uitgegroeid tot een vrolijke, speelse, ondeugende puber van 8 maanden.

Hij zou het fijn vinden als hij bij zijn toekomstige mensen een hondenmaatje heeft en een tuin om in te rennen, maar als hij regelmatig vriendjes ontmoet en naar plekken gaat waar hij los kan, zou hij ook als enige hond geplaatst kunnen worden. Met de andere honden kan hij al een paar uur alleen thuisblijven.

 

Fittipaldi is in december 2017 met spoed naar Nederland gekomen, omdat hij niet veilig was in de Portugese shelter. De zigeunerfamilie waar hij oorspronkelijk vandaan kwam, was naar hem op zoek en ze hadden geen goede bedoelingen. Deze familie gebruikt windhonden voor illegale jacht en staat bekend om de wrede manier waarop ze hun dieren behandelen. Die ellende ligt nu ver achter hem en de toekomst lacht hem toe. In Nederland zal hij vast heel lieve mensen vinden die hem willen adopteren.

Mocht iemand zich afvragen waar die gekke naam vandaan komt: Hij is vernoemd naar autocoureur Emerson Fittipaldi.

Filmpje: https://youtu.be/2WZP6S73CAE