Nieuwsbrief mei/juni 2018


De maand mei begon goed voor Neba en voor Panecilla, was op 1 Mei Neba de gelukkige die geadopteerd werd, op de 2de Mei was het Panecilla haar dag, maar voor ze weg mocht moest ze nog gauw haar jaarlijkse enting krijgen, wat een ontzettend makkelijk en lief hondje is dat toch. Het gaat je goed meisje!

Op 7 mei kwamen er mensen kijken voor zachtaardige Brandino en er hoefde niet lang over nagedacht te worden, een weekje later kwamen de adoptanten om hem op te halen. Het gaat super goed met Dino.

Ook galgos Jobi en Claire werden geadopteerd.

12 Mei was er weer een Scoobytransport waar Luna ook bij zat, 15 mei zijn we naar een radioloog geweest en daaruit bleek dat ze ontstekingen had in haar buik, intussen is ze geopereerd en ze was al heel vrolijk, maar nu is ze super vrolijk. We plaatsen regelmatig updates (foto’s en filmpjes) van deze grappige galgodame.

Op 26 Mei had Rosco een uitje van de hondenschool, kanoën op de Linge, was een zeer geslaagde dag voor alle honden.
Brandino kwam nog een paar daagjes logeren zo ook aandoenlijke Carmeli.

Carbonera is ook een paar keer naar de dierenarts geweest omdat ze niet fit oogt, maar tot nu toe is er niets verontrustend gevonden, ze is wel 10 jaar en dan is verhuizen naar een fijn opvanggezin na jaren als fokteef te hebben gediend, een grote verandering in haar leventje.
Eind juni gaat Carbonera naar een radioloog om van alles uit te sluiten.

Per 6 Juni is Loca veranderd van opvanggezin wegens treurige familie omstandigheden.

Ook Lily is veranderd van gezin, vanaf 18 juni kan ze met Loca, Rosco en Luna spelen in de tuin bij Anneke.

Voor galgo Olga moesten we met spoed een ander adres zoeken na 4 jaar adoptie, zo sneu want ze is al 12 jaar. Ook voor Olga moeten we  naar de dierenarts want ze moet eerdaags een renovatie aan haar gebit ondergaan en Olga moet ook nog haar entingen krijgen.

In mei was ook galgo Siria door haar adoptanten afgestaan na een half jaar bij hun te zijn geweest, gelukkig kon ze terecht bij Karin en Wim die haar liefdevol opvangen. Siria heeft ook haar jaarlijkse enting en apk gehad afgelopen mei. Haar opvanggezin heeft deze kosten zelf betaald, daar zijn we erg blij mee want alles bij elkaar lopen de medische kosten enorm op.

Ook Nerea die al lange tijd in een opvanggezin verblijft, heeft ook weer haar enting gekregen maar dat is betaald door het opvanggezin waarvoor onze dank.

Op woensdag 20 juni is de inzamelingsactie voor Greyhoundfriends van start gegaan. Op Facebook wordt deze veiling georganiseerd en via de link kunt u de spulletjes bekijken die te koop worden aangeboden:
https://www.facebook.com/pg/VriendenvanGreyhoundfriends/photos/?tab=album&album_id=218509425408856
De inzamelingsactie sluit op maandag 30 juli 2018 om 20.00 uur. De gehele opbrengst is OM DE OPVANGHONDEN VAN GREYHOUNDFRIENDS FINANCIEEL TE ONDERSTEUNEN zodat ze goed verzorgd, gezond en met frisse moed aan hun nieuwe leven kunnen beginnen.