Opvanggezinnen gevraagd

De ene bange hond helpt de andere bange hond
De ene bange hond helpt de andere bange hond

Als pleeggezin krijg je vaak de vraag : “ Kan je die hond na een tijd weer afstaan?” Het antwoord bij mij is “JA”. Dit betekent niet dat het makkelijk is, zelfs niet na 16 jaar opvangen.
Er zijn opvanggezinnen die zoveel van hun pleeghond zijn gaan houden en deze hond zelf willen adopteren. Dat is natuurlijk ook heel fijn.
Maar als u denkt, “ ik wil het ook graag maar ik durf het niet goed aan, want stel dat het hier niet gaat”, dan komt de hond naar Nederland als we een opvanggezin achter de hand hebben, voor het geval dat.
Het is ontzettend leuk om de honden uit Spanje ‘wegwijs’ te maken hier in het drukke Nederland, je ziet vaak de verbazing in hun ogen.
Eigenlijk is alles leuk om mee te maken, je ziet ze groeien in zelfvertrouwen. Je ziet ze blijer worden en minder angstig. Soms gaat dit snel, soms duurt dit wat langer.
En het allerfijnste is als na een tijdje een familie komt die 110 % aan liefde kan geven die het pleeggezin al voor 100 % heeft gegeven.
Er ontstaan vaak hele leuke, soms blijvende, contacten tussen adoptanten en pleeggezinnen.
Een goede match is erg belangrijk. De slagingskans is vele malen groter bij een hond vanuit een gezin dan rechtstreeks vanuit een asiel in Spanje.

Is uw interesse gewekt ? Wilt u meer informatie of u meteen opgeven als opvanggezin? Klik dan hier.

tn_img-20161025-wa0001 tn_img-20161025-wa0002