Scooby transport 14 april

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. De aankomst van het Scooby transport. Er zaten 4 bofferds voor ons bij, maar de bus zat natuurlijk vol met geluksvogels die allemaal een fijn leven tegemoet gaan in Nederland.
Leyre, Jobi en Casillas mochten er in Ospel uit. Diva reed nog even door naar Balkbrug naar haar opvanggezin.

Black Beauty Leyre werd met open armen ontvangen door haar nieuwe gezin. Hun verhaal:
Op 14 februari 2018 hebben we Leyre mogen adopteren en het uitzien was naar haar komst. Leyre is een pup van 9 maanden.
Op 14 april 2018 was het zover dat ze in Ospel zou aankomen. Dit is al het eerste moment wat je absoluut niet wil missen.
Eenmaal aangekomen in Ospel werden we warm ontvangen door Francis alsmede andere vrijwilligers en waarvoor dank. Om 09.15 uur kwam de bus de stal binnengereden en brak het moment aan dat we Leyre voor het eerst zagen. Anneke kwam met haar aan de riem aangelopen en wat een beauty !! We waren al verliefd op haar van de foto’s maar werd nu alleen maar versterkt.
Het contact met Leyre verliep boven verwachting goed qua angsten en dergelijke. Voor de honden is het ook niet niks om van de ene wereld in een totaal andere terecht te komen. Na het afwikkelen van de administratie begon de reis terug naar huis en waarbij Leyre gelijk al toenadering zocht door met haar hoofd op de schoot van mijn vriendin te gaan liggen. Onderweg nog even gestopt en een broodje kaas vond ze meer dan heerlijk. Ter hoogte van Dordrecht nog een mobiele flitser over het hoofd gezien maar dat mocht de pret niet drukken.
Thuis aangekomen was het even wennen, het traplopen wordt de komende dagen nog even uitgesteld door haar te dragen. Het onbekende is nog even een issue waaraan ze zal moeten wennen maar ook niet meer dan logisch.
Inmiddels merk je dat ze meer en meer haar rust begint te vinden en de bank is toch wel haar favoriet. Het eten en drinken verloopt perfect alsmede het aan de lijn lopen. Als je buiten loopt heb je voldoende tussenstops waarbij de rem er even op gaat omdat alles nieuw voor haar is. Heerlijk om te zien.
Het zindelijk worden is nog even een klein ding maar met genoeg rust, vertrouwen en regelmaat zal ze hier ook haar weg in vinden.
Afgelopen nacht is ze een paar keer wakker geweest en sliep 1 van ons beneden bij haar op de bank. Op een gegeven moment ging ze vanzelf haar eigen mand in en heeft lekker verder geslapen. In de ochtend een langere wandeling in alle rust en eenmaal bij thuiskomst weer heerlijk geplast in haar eigen veilige omgeving. Komt allemaal goed.
Geen moment spijt en we kijken uit naar een hele mooie toekomst met Leyre, die we vanaf nu Lara noemen.

 

 

 

 

 

 

Jobi en Casillas wonen samen in een opvanggezin totdat er een adoptant voor hen komt. Wat het opvanggezin over Jobi en Casillas zegt:
Jobi is een echte knuffelkont en niet bang voor de man des huizes. Casillas is wat verlegen, loopt wel rond en laat zich ook aanhalen. Ze hebben de nacht goed en rustig doorgebracht. Uiteraard volgen van deze twee honden nog uitgebreide updates.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diva is een mooi gestroomd meisje. Zij moest nog even doorrijden tot aan Balkbrug. Thuis gekomen is ze heerlijk van het zonnetje gaan genieten met haar twee honden-huisgenootjes. Het verhaal:
Diva doet het prima hoor. Eigenlijk heel relaxt met Sammy en Moro. Ik heb haar vannacht niet gehoord en ze heeft netjes haar behoefte buiten gedaan.
Meelopen aan de lijn moet ze nog leren. Daar bakt ze nog niet veel van (haha), maar ze krijgt hier alle tijd en gelegenheid om overal aan te wennen. Het is hier een rustig huishouden in de polder, met 2 andere honden en 1 volwassene 😉
Voordeel is dat ik thuis mijn kantoor heb, dus alle tijd heb om haar te socialiseren. Diva kan gevolgd worden via de updates.