Windhonden-Lingo.

10 Windhond Lingo termen die u moet weten voordat u adopteert.

Het adopteren van een windhond is een leersituatie, niet alleen voor jou en de hond,
maar ook voor jou en de gemeenschap van de windhonden. Dit is een groep mensen
die enorm toegewijd is aan het ras, en het heeft een eigen taal.

Hier een paar veelgebruikte woorden uit de woordenschat van deze community,
als een soort ‘startpakket’ voor iedereen die een windhond wil adopteren.

1. Klappertanden
Toen ik mijn windhond voor het eerst naar buiten nam, sneeuwde het. Ze was kortgeleden uit Florida gekomen en had waarschijnlijk niet veel sneeuw gezien. Ik hoorde een raar geluid en keek naar beneden om te zien dat haar tanden letterlijk hoorbaar aan het klapperen waren.
Ik dacht dat ze het gewoon heel koud had, maar eigenlijk is dit iets wat ze doen als ze opgewonden zijn, of de lucht ruiken, of zelfs heel blij zijn. Ook bekend als: air nit.

2. Kaalheid in windhond-patroon
Windhonden hebben niet overal veel vacht, maar dit neemt vaak helemaal af naar de onderkant
van de borst, de voorkant van de nek en de achterkant en de achterkant van de dijen. Het kan verergeren door wrijven of stress, maar veel windhonden blijven gedeeltelijk kaal. Ook bekend als: baviaan, kaal dijen-syndroom of kennelkont.

3. Alleen greys!
Veel Greyhound-evenementen laten honden die geen windhond zijn, niet toe. [Noot: dit is begrijpelijk, aangezien veel windhonden zijn opgeleid om te jagen of een ​​”konijn” rond de baan te achtervolgen en daardoor fel kunnen zijn op kleine rassen). Ook zijn windhonden graag onder elkaar en kan een ‘buitenstaander’ weggejaagd of achterna gezeten worden.

4. Jammies
Met hun dunne vacht en laag lichaamsvetgehalte houden windhonden er niet van kou, vooral wanneer ze niet actief zijn. Er zijn dus vele items van windhondkleding te koop. Een van deze is een zachte overtrek om te dragen in het huis. Bij het naar buiten gaan kunnen dikkere jassen, collen, snoods en zelfs schoentjes nodig zijn. Ook bekend als: pyjama of body.

5. Martingale
Elk hondenlid van de puntneus brigade heeft een halsband nodig die niet gemakkelijk wegglijdt. Gebruik de “martingale”, die een lus heeft die strakker wordt wanneer de lijn wordt getrokken. Het is veel zachter dan een slipketting, maar voldoende om te voorkomen dat de hond uit de halsband schiet. Hoewel sommige windhonden nog beter af zijn met hun leiband bevestigd aan een veiligheidstuig.

6. Roaching
Greyhounds kunnen een heel malle manier hebben om op hun rug te liggen met hun lange benen in de lucht of in vreemde hoeken.. Ik noemde dit altijd ‘the Full Monty’, maar er is mij verteld dat de juiste term ‘kakkerlakken’ is, na de gelijkenis met het uiterlijk van een dode kakkerlak (cockroach).

7. Roo
“Roo roo roo” is een geluid dat Greyhounds graag maken. Het bestaat uit een repertoire van eigenaardige geblaf, gegrom, gekreun en gejank. Mensen zullen je vertellen dat windhonden
niet veel blaffen. Nou ja, behalve degenen die dat wel doen. Ook bekend als: a-roo, zingen, sirene.

8. Ticked
Nee, niet die vervelende kleine insecten. De kleuren en patronen voor windhonden hebben hun eigen taal: bruin is rood. Grijs is blauw. Blond is fawn (lichtbruin). En kleine vlekken zijn ticks. Dus hoewel ik misschien zou denken dat ik een witte en bruine hond met vlekken heb, heb ik eigenlijk een witte en rode windhond met ticks.


9. Tissue paper skin
Ze hebben vaak kleine gaatjes en krassen. Dit is de reden dat als windhonden samen zijn, ze vaak een muilkorf dragen. Het is niet vanwege agressie maar om een ​​ongeluk te voorkomen. Door het dunne ‘behangetje’ kunnen windhonden heel gemakkelijk een winkelhaak of gat in hun huid oplopen. Deze zijn vaak moeilijker te behandelen dan bij andere hondenrassen omdat de dunne huid makkelijk verder scheurt.

10. Zoomies en snoozies
De favoriete dingen van een windhond lijken zoomies en snoozies te zijn. Zoomies kunnen plotseling toeslaan. Een plotselinge aanval kan behoorlijk indrukwekkend zijn om te zien. Wanneer je hond als een gek het huis door rent en op de bank springt, door het hele huis, de trappen op en af. Het eindigt meestal met op de grond vallen, hijgend als een gek en een dutje (snoozie) doen,

Bron