Het leven met puber Jazz

Lang boos blijven op dit “ geval” lukt niet maar oh oh wat zou ik haar af en toe graag om willen ruilen tegen een stokoude (niet dement dan nog aub), dove, bedeesde, trage, kalme, brave, gehoorzame, nette, beschaafde hond!
Waarom?
Omdat :
1: ze bij voorkeur tussen 4.30 u en 6.30 uur andere honden gaat uitdagen om te spelen en daarbij hoge jankende blafgeluiden voortbrengt, die zelfs een geoordopt persoon (ik) uit z’n diepste slaapmomenten haalt.

2: je dan toch maar besluit midden in de nacht uit bed en naar buiten te gaan zonder bril, op blote voeten, (waardoor je dan wel eens op een argeloze kikker/ pad gaat staan, die het door je blootsvoetse toestand gelukkig wel overleefd en godzijdank geen drol blijkt te zijn, hoewel hij daar wel op lijkt met je -5 zonder bril) om ’t zooitje te laten plassen, om erger te voorkomen ..

3: ze, als je even niet oplet, de halve tuin uitgraaft, en vervolgens dorst krijgt en die dan gaat lessen in de vijver, die eigenlijk lek en leeg zou moeten zijn, maar door de zware regenval van de laatste tijd, een bodem water plus blubber bevat …
‘Gelukkig’ staan dan ook de tuindeuren open, en rent ze als een idioot de kamer in, gewoon omdat t kan, en hoe bozer je haar achterna rent, hoe harder ze over alle banken en kussens rent met haar natte blubberpoten 🐾🐾🐾🐾

4: ze de aanstichter is in het “ er is niemand thuis, zullen we de bankleuning weer gaan slopen? “ spel.

5: ze niet luistert. (laat dat dove van die oude hond dan maar zitten, dat is ze al, bedenk ik me nu)

6: ze vaak helemaal doordraait in haar spel, (Garp doet dan graag een tijdje mee) rent 80 keer met 60 km per uur van voor naar achter door de tuin die 50 meter diep is (en eindigt in de vijver, die maar 10 cm diep is trouwens), terwijl je haar graaiend in ’t luchtledige probeert te pakken en roept dat ze nú moet stoppen! Ze heeft zo al een teen gebroken.
Rara hoe zou ze nou aan die gescheurde kuitspieren zijn gekomen ??

7: ze als ze drinkt, de inhoud van de waterbak meeneemt in haar wangen, om de inhoud ervan druppels-en plasgewijs door t hele huis te verspreiden.

Maar ooooh wat is ze lief als ze slaapt! Gekke, lieve, aandoenlijke Jazz, ik hou van jou ! ❤️❤️❤️

Brende