Doggy Days 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een super leuk evenement om naartoe te gaan met je hond(en)!

Op vrijdag kom je aan in de middag en kun je rustig al je spullen uitpakken en zelf een wandeling maken. Bij aankomst krijg je per hond een tasje gevuld met lekkers.

Mijn honden kunnen loslopen en konden dus heerlijk rondom de vijver rennen en daarna afkoelen in het water.

In de bungalow mogen honden eigenlijk niet op de bank, maar ik had de bank bedekt met dekbedden en fleecekleden 🙂

Vrijdagavond is er een welkomstwoord.

Zaterdagochtend kun je meelopen met ‘het eerste rondje met je hondje’ maar dit heb ik niet gedaan, omdat het te druk was voor mijn honden. We zijn ’s ochtends vroeg zelf lekker gaan wandelen.

De eerste presentatie ging over behendigheid. Deze moest je volgen om later mee te kunnen doen aan de workshop. Ik had me ingeschreven voor zondagmiddag, maar ik vond het helaas te warm.

Zaterdag waren er ook nog presentaties over speuren en detectiespeuren. Deze moest je ook volgen om mee te mogen doen aan de workshops. Helaas was er geen plek meer bij deze workshops.

De andere presentaties werden gegeven door Renske (van het voer Renske) en Piet Hellemans (dierenarts en organisatie). Deze presentaties gingen over voeding en het gebit en de oudere hond.

Tussendoor heb ik nog een fotoshoot gedaan met mijn honden. De 1e foto kreeg je gratis.

Ook heb ik op zaterdag met 1 van mijn honden meegedaan aan de workshop ‘hersenwerk’. Ik heb weer nieuwe tips gekregen om mijn honden nog meer uit te dagen. Tot nu toe gebruikte ik vooral voerpuzzels.

Later op de dag was er nog een quiz waar je leuke prijzen mee kon winnen. Hierna kon je weer meelopen met ‘het laatste rondje met je hondje’ maar ook dit heb ik niet gedaan i.v.m. drukte. Ook zondag heb ik niet meegelopen.

Zondag begon met een presentatie over agressie bij honden. Super leerzaam! Ik vind dat iedere hondeneigenaar zo’n presentatie zou moeten volgen!

Deze dag was er een braderie waar je veel leuke en lekkere dingen voor de hond kon kopen. Voor iedere hond kreeg je gratis een 600 gram verpakking Renske en een bakje vers vlees. Tijdens alle dagen waren er trouwens snackpunten te vinden van Renske over het hele park waar je lekkers kon pakken voor je hond en waar de honden konden drinken.

Ik heb een presentatie gevolgd van Ulrike Meder en later een workshop ‘packwandelen’ van haar. Aliza is na 4 jaar nog altijd erg bang aan de riem. Het gevolg is dat ik al tijden zoveel mogelijk op plekken loop waar zij los kan lopen. Ik vind het heerlijk in het bos, maar ik zou het ook zo fijn en leuk vinden af en toe gewoon met alle honden aan de riem te kunnen lopen. Ik heb bruikbare tips van Ulrike gekregen.

Tannetje koning gaf een presentatie over zelf voer bereiden voor je hond. Ook weer erg interessant!

Om half 7 werd er een groepsfoto gemaakt, maar ik en mijn honden waren zo moe en hongerig dat we naar de bungalow zijn gegaan.

’s Avonds heb ik alleen Dotje meegenomen naar de Bingo. Ook hier kon je weer leuke prijzen winnen.

Al met al een heel geslaagd weekend en ik ga zeker volgend jaar weer.

Chantal

Voor meer informatie klik onderstaande link aan.
https://www.doggydays.nl/ bij Landal