Noodkreet van Animal In Need!

LA LíNEA DE LA CONCEPCIóN – Eind maart overleed Peter Koekebakker, in Spanje bekend als Pedro el Holandés en grote dierenvriend. Hij spendeerde de laatste vijftien jaar van zijn leven aan het redden van zwerfdieren in Zuid-Spanje. Honderden door de Nederlander geredde dieren in Spanje dreigen binnenkort afgemaakt te worden.

Voor het asiel Prodean in La Linea de la Concepción (Cádiz) redde hij ruim 9.000 straathonden en talloze andere dieren, waaronder paarden, ezels, katten, varkens, geiten en zelfs vogels. Met zijn bus reed hij door de Campo de Gibraltar elk telefoontje over dieren in nood achterna. In samenwerking met de Nederlandse Stichting Animal in Need regelde hij ook nog voor een paar honderd dieren een nieuw leven in landen als Nederland en Duitsland.


Naast het verdriet om de dood van Koekebakker, die op 58-jarige leeftijd overleed aan een hartziekte waarvoor hij al enkele maanden in het ziekenhuis lag, kregen nabestaanden de schrik van hun leven toen op de dag van zijn crematie een ‘te koop-bord’ voor het asiel in La Linea werd geplaatst. De grondeigenaar wil het asiel verkopen. Als dat gebeurt, moeten alle dieren worden geruimd.

Animal in Need hekelt de wreedheid van dit besluit op de website en op de Facebookpagina. “De verantwoordelijkheid om honderden geredde honden, paarden, ezels enz niet de dood te laten vinden is een last die we als team al maanden proberen te dragen”.

De stichting geeft daar ook aan al maanden gepoogd te hebben de verkoop te voorkomen. Maar de eigenaar wil niets anders dan verkopen. “Het enige wat de dieren veilig kan houden en van de dood kan redden is wanneer wij, als stichting eigenaar worden van de grond. Dan mag het asiel, het levenswerk van Peter blijven bestaan. Dan zijn alle dieren veilig en blijven we ook in de toekomst, in dit schimmige stukje Spanje een veilige haven voor zoveel onschuldige gedumpte lieverds”, staat te lezen op de website van Animal in Need.

Om het levenswerk van Peter Koekebakker en zijn collega’s en alle dieren te redden heeft de stichting 165.000 euro nodig en zonder hulp krijgt Animal in Need dat bedrag niet bij elkaar.

Wat kun jij doen?

Met een bescheiden donatie is Animal in Need al geholpen. Voor 15 euro kan de stichting een vierkante meter van de grond kopen. Met jouw 15 euro sponsor je dus een vierkante meter(s) grond! Kleinere bedragen zijn uiteraard ook meer dan welkom! Alles maar dan ook echt alles is nu ontzettend hard nodig!

Voor deze actie is een speciaal rekeningnummer. Het standaard rekeningnummer dat op de site van Animal in Need vermeld staat kan ook gebruikt worden. Zet er dan ‘redden asiel’ bij. Alle donaties kunnen overgemaakt worden op rekeningnummer: NL11 RABO 0381 6547 96 t.a.v. Second Chance Foundation/animalinneed te Poeldijk.

Bron: In Spanje.nl