Update Silencio (nog ter adoptie)


Silencio is inmiddels twee weken bij mij in opvang. Hij leeft samen met nog twee galgo’s, reuen.
Wat een gemakkelijke, lieve hond! En, hij is ongelooflijk mooi met zijn zwarte, glanzende vacht.
Vanaf dag 1 is Silencio een ontzettende knuffelaar en kwam hij meteen bij me zitten om aangehaald
te worden. Het is een slimme hond. Hij zag de andere twee honden de trap oplopen (huiskamer is op
de eerste verdieping) en is na een half uurtje aarzelen zelf, zonder hulp, de trap opgelopen.
Heel voorzichtig is hij ook zelf de trap weer afgegaan, de eerste keer dan. Nu racet hij, net als de anderen, de trap af als hij denkt dat we naar buiten gaan.
In huis is Silencio rustig en zoekt hij een plekje om te luieren, het liefst de op bank lekker dicht tegen
mij aan. Heerlijk zo’n kacheltje.

Buiten is hij graag aan het rennen en spelen met andere honden en dan maakt het ras hem niet uit.
Op het omheinde losloopveld kan hij los (met gps-tracker), dan komt zijn vrolijke speelse karakter naar boven. Met andere honden is hij vriendelijk en niet dominant. Silencio is niet bang van andere honden of mensen (ook niet van mannen). Hij is vriendelijk naar iedereen en hij is gek op kinderen. Dat bleek toen we laatst een groep kinderen tegenkwamen in een speeltuin en Silencio meteen op ze af liep en zich heerlijk liet aanhalen en alle aandacht geweldig vond.


In het bos vindt hij alles interessant en omdat hij nog maar heel kort in Nederland is blijft hij aan de lijn. Misschien kan hij in de toekomst wel los, de tijd zal het leren. Aan de lijn lopen is geen probleem. De lijn hangt in een boogje. Omdat alles nog nieuw is loopt hij wel van links naar rechts om alles te bekijken en te besnuffelen, hij moet nog leren om netjes naast je te blijven lopen.
Vandaag heb ik uitgevonden dat hij ook alleen thuis kan blijven zonder de andere honden. De buren hebben hem niet gehoord en toen ik thuiskwam is hij mij vanaf zijn plaats komen begroeten. Hij heeft niets in huis gedaan of kapotgemaakt. Silencio is zindelijk. Door omstandigheden heb ik al heel snel ontdekt dat hij (wel met de andere honden) lang zonder mij thuis kan zijn (6 uur) zonder iets in huis te doen.
Een lang verhaal kort: Silencio is een droom van een hond.


Heeft u belangstelling voor Silencio neemt u dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulenten en klik hier