Update Tosco

tn_genieten-van-het-zonnetjeTosco komt tegenwoordig zelf zijn knuffels halen en hij doet dat op zijn eigen manier. Hij komt eerst op een afstand naar je staan kijken. Je kan dan net bij zijn snuitje. Als je hem aait blijft hij op die plek staan. Stop je met aaien, dan komt hij elke keer een klein stapje dichterbij, totdat uiteindelijk zijn snuit op schoot ligt. Maar als hij op afstand staat en je hebt hem niet gezien, dan loopt hij gewoon weer weg. Hij is totaal niet opdringerig. Hij is net als QB heel rustig in huis. Hij wordt wel nieuwsgierig naar alle geluiden in huis. Dan springt hij van bed en komt kijken wat je aan het doen bent.

Tosco is dol op eten. Als ik met de bakken aan kom lopen, dan springt hij rond, maakt spelbogen en zn staart springt in een krul omhoog. Heel grappig om te zien. Dat doet hij trouwens ook als we gaan wandelen. Ondanks dat hij het nog steeds spannend vindt buiten, vindt hij het ook heel leuk. Hij piept nog als hij andere honden tegen komt, maar hij durft er wel naar toe en dan wordt er uitvoerig gesnuffeld. Drukke kinderen of een groepje mensen zou hij het liefst willen ontwijken.

In de tuin mogen de honden los. Eerst bleef hij in het voorste gedeelte, maar tegenwoordig gaat hij het hek door en loopt door heel de tuin. En hij rent ook steeds meer mee met QB en AV.

tn_die-staart tn_wat-gebeurt-daar

Als mijn kleinzoon komt logeren, dan is hij een beetje van slag. Hij durft niet langs hem te lopen en eet niet als Kay in de buurt komt. Na een poosje gewend te zijn mag hij hem wel even aaien.

Er is ook nieuws te melden over zn huid. Er is een huidbiopt genomen uit zn neus en hieruit is naar voren gekomen dat er een ontsteking te zien is, maar er is ook te zien dat het genezingsproces is ingetreden. Tosco krijgt nu een AB-kuur en wat Prednison om dit genezingsproces ondersteunen. En heeeeeel voorzichtig zien we wat herstel.
Z’n gebit is gelijk helemaal schoon gemaakt. Dus hij kan weer smilen *:D big grin en – belangrijker – lekkere knapperige snacks eten. Enige tijd geleden is zn bloed helemaal nagekeken en dat zag er perfect uit (orgaanfuncties zijn allemaal prima in orde). Het is dus een supergezond mannetje.

Tosco is een rustig, vriendelijk manneke dat goed met andere honden en katten kan wonen. Hij kan ook heel goed een poosje alleen (met de andere honden) thuis zijn. Tosco kan prima als enige hond geadopteerd worden. Bij voorkeur ook in een rustig gezin en rustige omgeving.