Aankomst Scooby transport 29 september 2018

29 September was het weer een prachtige dag voor heel veel honden.
Steeds ben ik weer verbaasd hoe iedere keer weer de chauffeurs zo monter uit stappen, na toch weer  een monsterrit. Nogmaals dikke pluim.
Na een kleine oponthoud in Frankrijk waren ze toch nog redelijk op tijd en voor bange Merce was er een paardenbox vrij gehouden waar zij op haar eigen tempo even bij kon komen en een tuigje kon passen.
Op en gegeven moment zat het meisje keurig rechtop met haar nieuwe tuig aan, wat om zich heen te kijken. Dappere kleine Merce.
Anxos met haar aparte verschijning. Hier hoef je niet nog eens een chipreader op te zetten of dit nu wel de enige echte is.
Carlota, wat een grappig ding is dat zeg, in het eggie is het toch echt anders dan op de foto.
Ferdin, zo zeg dat is een flinke jongen en wat zag hij er goed uit , je zou bijna zeggen Hollands welvaart.
Ach, en Osiby met zijn grote bruine kijkers.
Aldeana is ook weer zo’n hond die enorm aanspreekt.
Hobo, een indrukwekkende zwarte reu met prachtige sprekende ogen.
Jazz, met haar aparte lichtbruine vacht, ogen en neus en haar aandoenlijke loopje.
Campanera van GINN die mocht meeliften naar Tricht en na een lekkere wasbeurt en nageltjes knippen met opvangmoeder Milia mee naar huis.

Bij deze, het was een TOPdag voor mens en dier.

De eerste uren en nacht van de honden:
Merce heet nu Aya en ze heeft op de weg naar huis rustig achterin gelegen, naast Arthur (zoon). Ze ligt thuis lekker op een matrasje en gaat voor haar veiligheid uit in de tuin. Ze is best nieuwsgierig en eet al een worstje uit de hand. Een lange weg te gaan, maar we komen er wel.


Ferdin is veilig thuisgekomen en kan het al goed vinden met vriendje Marcel.

Hobo heet nu Yolo. Alles is nog nieuw en indrukwekkend voor hem. We moeten natuurlijk nog helemaal wennen aan elkaar en zijn gewoontes/gebruiksaanwijzing leren lezen. Maar het valt ons tot nu toe best mee. Hij is trouwens al behoorlijk zindelijk. Ik ben al zo trots op hem. En hij is zoooo ontzettend lief.

Merce, Ferdin en Hobo zijn alle drie geadopteerd

Anxos heeft het vannacht goed gedaan. Ieder uur heeft ze een inspectieronde door het huis gedaan (wel een veilig gevoel als ze niet aanslaat). Maar na drie uur heb ik haar niet meer gehoord. En vanmorgen werd ik wakker met Anxos naast me op de Fatboy op haar rug gedraaid, was natuurlijk te laat voor een foto. Toen ze zag dat ik wakker werd begon ze meteen te kwispelen, smelt……. En helemaal niets in huis gedaan. Anxos (betekent, volgens Ana, kleine engel) doet haar naam eer aan. Het begin is goed.

 

Jazz heeft heel even gepiept in de bench waar ze in slaapt maar daarna heb ik niets meer gehoord. 

Carlota is een ongelofelijke lieve Galga! Ze heeft geen vrees, beetje timide. In de avond heerlijk gekookte kip en rijst gegeten, en een avondwandeling. Zelfs langs een drukke straat kijkt ze niet op of om, tram, fietsers, mensen, harde geluiden, allemaal geen probleem. Ze trekt niet aan de lijn, ze loopt gewoon mee, snuffelt, huppelt en geniet. Vannacht heeft ze tegen mij aan geslapen en een dekentje over haar heen, ze vindt het heerlijk om te knuffelen. Ze ligt me echt aan te kijken. Alleen de trap. Die vind ze nog eng. Nu heerlijk tukje op de bank.

Osiby & Aldeana kwamen thuis en gingen al vrij snel samen in een mand liggen. Slapen, slapen en nog eens slapen na de lange reis uit Spanje.  Bij het eerste rondje aan de riem was te merken dat alles nieuw voor hen was, ook auto’s/fietsers, maar ze zijn beiden lekker nieuwsgierig. De nacht is perfect verlopen. Om 11 uur ging het licht uit en tot de volgende ochtend half 7 hebben ze door geslapen.  Je ziet dat ze veel steun aan elkaar hebben bij hun ‘ontdekkingsreis’ in Nederland. 

Anxos, Jazz, Carlota, Osiby en Aldeana in opvanggezinnen in Nederland. Voor meer informatie kijkt u bij honden in een opvanggezin 

Een korte impressie van de aankomst