Talento

Talento is toegevoegd aan Honden in NL / Honden in een opvanggezin.

Naam: Talento
Ras: Galgo
Kleur: Wit/crème.
Geboren: 6 december 2014
Geslacht: Reu, gecastreerd.
Verleden: Bij Scooby binnengekomen op 2 januari 2019.
 

 

Zo is Talento nu …

Kijk die mooie, lieve Talento eens! Wat is deze jongen enorm vooruit gegaan in zijn opvanggezin – En nu, nu is hij klaar, klaar voor zijn eigen ,,forever” home. En hoe ziet dat eruit voor deze knappe witte verschijning? Als we het wensenlijstje van Talento even een beetje mogen invullen dan komt het op het volgende neer:

Graag een warm, fijn huis met een leuk stabiel hondenvriendje, liefst een meisje, als gezelschapsmaatje want dan gaat Talento wat meer “shinen” van vertrouwen. Dat vriend(innet)je heeft één of twee liefdevolle, geduldige en rustige baasjes: zo iemand die begrijpt dat deze jongen zijn eigen tempo heeft en hij vanuit rust meer en meer (zelf)vertrouwen kan opbouwen en blijft groeien.

Ja, we denken dat Talento daar heel gelukkig zal kunnen zijn! Eigenlijk op iedere plek waar deze lieverd zijn prachtige, uitdagende reis om bij zichzelf te kunnen komen goed zou kunnen voortzetten en als hij daar is aangekomen, gewoon daar kan blijven!

Talento is van zo ver gekomen en kan dus ook nog heel ver gaan…. hij is nog steeds “in de groei” en hij wil eigenlijk ook graag in de bloei: overdag zie je een hele rustige hond, die lekker in een hoekje op de bank kruipt….. maar ’s nachts, ’s nachts dan gaat hij lekker spelen en gek doen…. en door het halve huis te rennen…. zou hij dat volgende stapje bij jouw thuis mogen zetten? Dat hij dit speelgedrag bij jouw thuis ook overdag durft te laten zien? We gunnen het hem zo!

En zo was Talento … 

Talento heeft lang in het asiel gezeten in Spanje. Hij was heel erg bang voor mensen, in het opvanggezin zien we hem langzaam stapjes vooruit maken. ’t Liefst ligt hij op een vaste plek op de bank. Zijn lijfje vol littekens zijn de stille getuigen van het harde bestaan dat nu gelukkig achter hem ligt. Dit mannetje heeft veel meegemaakt en wordt het liefst met rust gelaten. Talento heeft tijd nodig om vertrouwen te krijgen in mensen, bij vrouwen gaat dat sneller dan bij mannen. Hij heeft een stabiele hondenmaat nodig, kan met katten, loopt goed mee tijdens wandelingen (dubbel aangelijnd, veilig 3-punts tuig en gps-tracker zijn een must). Talento is gecastreerd, gechipt, gevaccineerd en medisch getest op de voorkomende Mediterane ziekten.

  Heeft U belangstelling voor Talento neemt u dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulenten. http://greyhoundfriends.nl/wie-zijn-wij/adoptieconsulenten/