Update Dana

Dana is inmiddels een vrolijke meid geworden, maar ze blijft een onzekere hond in onbekende situaties en ze is bang voor kinderen. Als ze je eenmaal kent is het zo’n schatje!!!
Daarom zoekt Dana een speciaal huis waar al 1 of liefst 2 andere honden wonen die lekker met haar willen ravotten. Ze blaakt van energie en is dol op andere honden, maar door haar angst (en ook een beetje jachtdrift) kan ze écht alleen los lopen in een ruime, goed omheinde tuin of op een goed omheind hondenveld. Dat rennen en spelen heeft ze ook minimaal 2 maal per dag nodig. Normaal ga ik met dit soort honden fietsen, maar daar is Dana te angstig voor.
Ze loopt wel keurig mee aan de riem en is ook helemaal zindelijk.
Ze kan, samen met mijn andere honden, een paar uurtjes alleen thuis blijven nadat ze goed is uitgelaten en gaat dan lekker slapen.
In huis ligt ze het liefst in haar bench met het deurtje open. Ze vindt dat fijner dan een mand, omdat ze dan beschut ligt. Mijn kat komt vaak gezellig tussen haar poten liggen. Buiten gaat ze er wel achteraan, maar binnen zijn katten haar vrienden en kan ze er goed mee samenleven.
Dana raakt bij te veel prikkels snel in paniek en heeft daarom een rustige leefomgeving nodig, geen drukke stad of straat.
Omdat ze pas 2 jaar oud is gedraagt ze zich – als ze je eenmaal kent – als een jong puppy. Ik denk dat ze een boel plezier wil inhalen nu haar leven een fijne wending heeft gekregen.

 


In deze video zie je Dana in de lichtblauwe jas terwijl ze lekker aan het spelen is.

Klik hier om naar Dana haar pagina te gaan
Klik hieronder op Dana haar naam om al haar updates te zien