Update Dana

Dana is lief, gezond, zindelijk en ze kan ook nog goed met katten en andere honden opschieten. Bovendien is ze beeldschoon, een plaatje van een galga met haar ranke figuurtje, beige velletje en dik zwart omlijnde prachtige, hazelnootkleurige ogen.

Dana is óók een verlegen hond die een baasje zoekt die met geduld haar vertrouwen wil winnen. Een baasje die niet van haar verwacht dat ze meteen kwispelend bij je komt, maar daar een paar dagen langer de tijd voor neemt, want Dana wil zelf heel graag, maar durft niet goed. Als ze je eenmaal kent is ze een geweldige hond en ook knuffelen vindt ze steeds fijner. Het is werkelijk een feest om te zien hoe ze opbloeit.

tn_dana-1 tn_dana-3

In huis is ze rustig en gezellig. Ook buiten tijdens de boswandelingen komt ze steeds meer los, maar een uitbundige hond zal ze waarschijnlijk nooit worden. Het zou goed voor Dana zijn als er al een stabiele hond bij haar nieuwe baasjes woont. Bij mij heeft ze enorm veel steun aan de andere honden en ze kan samen met hen (en de katten) een uur of 3 alleen thuisblijven. Ze trekt zich op aan mijn Belle en je ziet hoe het in haar koppie werkt: “als Belle het normaal vindt zal dat ook wel zo zijn”.

Autorijden vindt ze heerlijk en met mannen gaat het ook goed. Met kleine kinderen niet, daar raakt ze van in paniek (vanaf een jaar of 12 is oké). ’s Avonds fiets ik met haar, ik zoek een rustig fietspad in het bos op en dat gaat goed, maar ook de tuin vindt ze fijn.
Dana is geen hond om in een drukke stad te leven. Of ze jachtinstinct heeft weet ik niet, maar hier in huis zijn de katten (er ook de kleine hondjes die we tijdens de wandelingen ontmoeten) haar beste vrienden en gaat ze er lief en voorzichtig mee om.
tn_dana-2 tn_dana-4

Klik hier om naar Dana haar pagina te gaan
Klik hieronder op Dana haar naam om al haar updates te zien