Update Ebany (ter adoptie)

Ebany zit in een opvanggezin in NL en is nog te adopteren.


Ebany was een bange galga, die bij Scooby in een kleine overdekte paddock zat met weinig bewegingsvrijheid. Ze zat daar, niet omdat ze een escapist was, maar omdat het heel lang had geduurd voordat ze zich liet vangen. Hoe de vrijwilligers haar ook lokten of paaiden, ze liet zich nauwelijks aaien.
Inmiddels is Ebany al een half jaar hier bij ons en ze is uitgegroeid tot een blij ei, die de kaas niet van het brood laat eten. Ze is vrolijk en geniet van het leven hier: rennen in de tuin, wandelen in het bos, lekker luieren op de bank en spelen met haar galgomaatjes.
Bij vreemden is ze eenkennig en blijft in mijn buurt. Om haar wat meer zelfvertrouwen te geven laat ik haar wel eens een paar uurtjes (steeds langer) bij een vriendin en dat lukt heel goed. Even piepen, maar dat is snel voorbij en ze gaat dan, net als de honden die daar wonen ook lekker liggen.
Als Ebany gaat verhuizen dan zal haar mandje staan bij mensen die haar de tijd gunnen om hen te leren kennen en te laten wennen aan haar nieuwe omgeving. Mensen die weten dat sommige galgos van ver zijn gekomen en tijd nodig hebben om vertrouwen te krijgen. Mensen die haar zeker in het begin aandacht kunnen schenken om haar op haar gemak te stellen.
Ebany is speels in de tuin, rustig in huis. Ze is lief, loopt netjes mee aan de lijn, is zindelijk, kan bij katten en kippen, maar heeft een goed ontwikkeld jachtinstinct buiten de tuin.

Ebany bij Scooby
Ebany in opvanggezin

Bij Scooby
In het opvanggezin

Bij Scooby
In het opvanggezin

We hebben er alle vertrouwen in dat ze bij de juiste mensen snel kan wennen, haar plek kan vinden en heel gelukkig kan worden. Ebany heeft wel een stabiel galgomaatje nodig.

Wilt u meer weten over Ebany, klik dan op haar naam onderaan dit bericht voor updates.
Heeft u belangstelling voor Ebany u dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulenten en klik hier.