Update Finn (ter adoptie)

Finn zit in een opvanggezin in NL en is nog te adopteren.

Finn is nu ruim een maand in het opvanggezin. In de vorige update vertelden we dat hij heel erg
bang bleek te zijn na aankomst. En stukje bij beetje laat hij zijn angsten varen. We zien nog steeds
dat hij meer durft, ons opzoekt voor een snuffel en kriebeltje onder zijn kin. Ook durft hij vaker langs ons te lopen.
Als wij zitten is hij vrijer dan wanneer we rondlopen. Hij kan dan zó schrikken dat hij opspringt en razendsnel de bench in schiet. Dat is nog steeds zijn ‘schuilplek’. Als je hem benaderd rent hij weg,
dat vindt hij nog doodeng. Dat doen we zo min mogelijk maar gaan ook niet aan de kant als we door huis lopen. Zo kan hij ervaren dat we het niet op hem gemunt hebben. Finn heeft tijd en geduld nodig.

Hij weet al heel goed hoe de dingen hier in huis gaan. Tijdens het vullen van de etensbakken staat hij steevast achter je, laat met een zacht duwtje met zijn neus weten dat hij er is. Dan krijgt hij brokjes uit de hand, zo leren we hem dat een hand die zijn kant op komt niet iets slechts betekent.

De blik in zijn ogen staat vaak nog onzeker en droevig, maar oh wat kan hij een lol hebben met de andere honden. Finn doet graag mee en daagt zelf ook uit tot een stoeipartijtje. Krijgt hij een keer een snauw dan zie je dat hij dat onthoudt en ontzag heeft voor de andere hond.


Finn komt naar de gang met de andere honden als we gaan wandelen, daardoor is het veiligheidstuig zonder problemen aan te doen bij hem. Maar een warme jas of trui was tot nu toe nog niet gelukt. Daar raakte hij enorm van in paniek maar deze week is het toch gelukt. Zonder tegenstribbelen of wegduiken liet hij zich een lekkere warme wintertrui aan trekken. Daarna het tuig en zonder moeite mee de auto in. In het bos loopt Finn goed mee, maar als er andere mensen aan komen dan gaat hij achter mij staan.
Al met al is Finn een gevoelige ziel die langzaamaan van het leven begint te genieten.

Heeft u belangstelling voor Finn neemt u dan alstublieft contact op met een van onze adoptieconsulenten en klik hier.