Update Flamenca

Flamenca is inmiddels al weer 7 weken bij ons en ze gaat steeds een stapje meer vooruit.
In huis wordt Flamenca steeds vrolijker en vrijer.
Ze laat het kaas niet meer van haar brood eten en ze eist nu toch ook haar plekje in de roedel op (wij hebben zelf 4 hondjes), maar het gaat allemaal op een gemoedelijke manier, er wordt niet gegromd of lelijk gedaan.
Flamenca is ook een heel speels hondje, ze loopt nu geregeld met kussentjes, dekentjes en zachte speeltjes te sjouwen, dit tot groot plezier van onze Jack Russel Boris, die vrolijk met haar meespeelt.
Die twee zijn altijd samen te vinden, hij is een beetje een buddy voor Flamenca. Al vanaf het begin heeft die kleine rakker zich ontfermd over haar.

En ja……ze wordt natuurlijk ook wat ondeugender, als je je ergens prettig voelt durf je ook meer te ondernemen. Zo dacht ik toch werkelijk dat ik een bordje druiven op de tafel had staan, her en der wat takjes op de grond waren de stille getuigen van brutale diefstal.
De appelflappen die wij op het aanrecht hadden gezet voor bij de koffie, moesten wij inruilen voor een volkorenkaakje, Flamenca kon de verleiding niet weerstaan. Het is nu niet zo dat Flamenca de hele dag de keuken af loopt te stropen hoor, het moet echt wel heel duidelijk voor haar neus liggen, wil ze het pikken.


We zijn met Flamenca nu twee keer naar de hondenspeeltuin geweest en ze vindt het geweldig. Ze luistert goed en als je haar roept komt ze gelijk naar je toegerend. Het is een uitkomst voor haar, loslopen lijkt me nog steeds geen goed plan voor Flamenca.
Ze had een korfje om, je weet natuurlijk niet wat ze gaat doen nu ze voor het eerst los loopt.
Het ging prima ,alleen wil ze wel achter de wat kleine hondjes aanrennen dus het was geen overbodige luxe. Ze moet nog leren, dat dit niet mag.
Voor de grote honden had ze diep ontzag, ze liet zich stilletjes besnuffelen, dit onder
wakend oog van Boris, die kleine hummel beschermde haar haast met z’n leven.
(een echt hele grote hond, maatje New Foundlander maakte avances naar Flamenca maar Boris stond ertussen met klapperende kaakjes, hij is een held.)

Flamenca wil ook geregeld even de tuin in, ze doet daar eigenlijk niet veel bijzonders, ze wil gewoon even de buitenlucht in, het zou prettig voor haar zijn als zij die mogelijkheid krijgt in haar nieuwe huis.


Flamenca is af en toe nog wel bang als ze honden tijdens de wandeling tegenkomt. Ze gaat nog steeds piepen en vindt ze het heel eng dan gaat dit over in geblaf. Ik blijf hier nog aan werken, heeft tijd nodig.

Zo is het ook met visite, die worden met luid geblaf duidelijk gemaakt, dat dit haar veilige plek is en ze geen indringers duldt. Gaat de visite zitten, dan is het vrij snel over.
Ben ik gewoon alleen met flamenca en de andere honden dan is het een superhondje.

Vriendelijke groet Giel en Jeanette