Update Flamenca

Flamenca is nu een maand bij ons en ze gaat zich steeds meer thuis voelen.
Ze heeft haar plekje op de bank inmiddels ook al gevonden, dit tot groot ongenoegen van onze andere hondjes.
Ik bemoei me er maar niet mee, alleen als ze gaan slapen voor de nacht, dan zorg ik dat ieder hondje op zijn eigen plekje ligt en dat betekent voor Flamenca dat ze dus de bank af moet en op haar kussen moet liggen. Ze vindt dat geen probleem, ze is erg makkelijk in de omgang.

Eten is een grote hobby van Flamenca. Zodra ze de voerbakken hoort rammelen, schiet ze als een speer naar haar plekje bij de open haard (daar eet ze altijd) en in haar enthousiasme vliegen de ligkussens in het rond, het is dan echt een heel blije hond.
Pikken doet ze nog steeds niet, alhoewel ze weleens een schuursponsje van het aanrecht heeft gepakt, maar daar blijft het wel bij.

Autorijden vindt ze leuk, ze gaat keurig op de achterbank zitten en kijkt vol belangstelling uit het raam. Zo vindt ze het trouwens ook erg leuk om door het raam van de voordeur naar buiten te kijken.

tn_20170105_095929_resized tn_20170105_131928_resized

Wandelen doet Flamenca graag, ze loopt vol zelfvertrouwen het tuinpad af terwijl ze vier weken geleden nog niet eens de voordeur uit durfde te gaan. Wat een vooruitgang heeft ze dan geboekt.
Het is wel typerend voor Flamenca, want het is een heel dapper hondje.
Ze loopt netjes aan de lijn alleen schrikt ze nog wel van onverwachte dingen, zoals mensen die ineens de tuin uit komen lopen terwijl wij net passeren. Of groepjes kinderen die een beetje druk doen, dat vindt ze nog wel een beetje eng. Sirenes, brommers e.d. schrikt ze niet meer van.
In natuurgebied zigzagt ze wel een beetje aan de lijn, want ze ruikt natuurlijk heel veel lekkere luchtjes, maar we laten haar nog niet los. Ben toch bang dat ze weg is als ze ergens van schrikt.

Flamenca is een heel leuk hondje om te zien, ze heeft een heel rank lijfje, maar wel mooi gespierd. Ze heeft een schofthoogte van 56 cm dus niet zo heel groot.
Ze is heel vriendelijk naar de eigen mensen, naar vreemden is ze nog een beetje argwanend, wat gepaard gaat met wat geblaf. Dit is ook snel over na een kort NEE.
Katten ziet Flamenca niet zo zitten, ze wordt erg boos als zij ze buiten ziet, maar even een kort rukje aan de riem en ook weer Nee zeggen, dan is ze vrij snel weer rustig.

Flamenca is het absoluut waard om snel haar eigen mandje te krijgen.
tn_20170105_123513_resized tn_20170107_145840_resized

Klik hier om naar Flamenca haar pagina te gaan
Klik hieronder op Flamenca haar naam om al haar updates te zien