Update Flamenca

Flamenca is nu inmiddels al weer 10 weekjes bij ons in de opvang en ze doet het erg goed.

Ze heeft niet meer zo erg veel last van angsten, de scherpe randjes worden langzamerhand wat minder. Vreemden die bij ons over de vloer komen worden nog steeds begroet met luid geblaf, maar na een paar correcties kiest ze eieren voor haar geld en blijft ze rustig liggen. Gaat de visite echter door de kamer lopen, dan laat ze toch wel even weten dat ze het daar niet mee eens is. Volgens mij is het meer het bewaken van haar territorium, dan dat ze echt bang is.

In huis is Flamenca een hele rustige hond die heerlijk ligt te loungen op de bank, af en toe even 5 minuutjes met onze Jack Russell loopt te dollen, maar dan heb je het wel gehad.


Buiten wandelen blijft haar grote hobby en ook daar is zij steeds meer op haar gemak. We kunnen nu even met andere mensen een praatje maken, daar had ze een poosje terug nog moeite mee, ze was er bang voor. Honden die we tegenkomen onderweg, daar reageert ze heel verschillend op. Bij de ene hond blijft het bij zacht gepiep, bij de anderen hond wordt er geblaft.

We gaan iedere week naar de hondenspeeltuin, waar ze helemaal los gaat. Ze rent als een gek een paar rondjes. Even de pootjes strekken na een week aan de lijn en daarna gaat ze op haar gemak lekker lopen struinen en andere hondjes besnuffelen. Dat gaat allemaal prima maar voor kleine hondjes blijft het een beetje oppassen. Het is daarom verstandig om altijd een korfje bij haar om te doen, het blijven toch jagers.

Autorijden gaat prima, ze ligt nu sinds kort alleen in de achterbak van de auto (voorheen lag ze nog naast mij op de achterbank). Ze gaat na een paar
minuten rustig liggen en je hoort haar niet.

Flamenca is gewoon een hele lieve vrolijke hond die dolgraag haar eigen mandje zou willen hebben.

Ze heeft 1 klein minpuntje, ze is gek op (pitloze) druiven en als ze de kans krijgt pikt ze de trosjes van de fruitschaal. Dit heb ik nu een paar keer meegemaakt, dus de fruitschaal krijgt een ander plekje. Ik vind het eigenlijk wel een erg schattig minpuntje.

Klik hier om naar Flamenco haar pagina te gaan

Klik hieronder op Flamenca haar naam om al haar updates te zien