Update Flamenca

Flamenca is nu een half jaartje bij ons in de opvang en het gaat erg goed met haar.
Ze is een vrolijke lieve hond, die af en toe heel erg uit haar dakje kan gaan, maar ook heerlijk kan luieren op de bank. We hebben hier nog twee windhonden en twee Jack Russels in huis en ze vindt het allemaal even leuk.


In huis is zij een superbrave hond, ze kan  goed een paar uurtjes alleen zijn (met een hondenvriendje is het wel zo gezellig natuurlijk). Ze maakt geen dingen stuk, zelfs haar pluchen knuffel houdt ze heel, ze gooit hem alleen maar de lucht in. Vindt ze een leuk spelletje.
Autorijden vindt ze ook erg spannend, ze kijkt vol belangstelling uit het raam en na een poosje gaat ze lekker liggen, je hoort haar niet.

Sinds kort laten wij Flamenca los lopen op het strand en dat gaat prima, ze luistert goed en ze houdt ons goed in de gaten, daarbij is  zij supersnel, een lust om naar te kijken. Zij draagt wel een korfje als zij los gaat, zekerheid voor alles.
Ze loopt netjes aan de riem, maar soms wordt ze afgeleid door een andere hond of een kat die oversteekt, dan moet ze wel even gecorrigeerd worden. Katten buiten houdt flamenca niet van. Wij hebben thuis geen katten, maar heel veel windhonden kunnen heel goed met katten in huis. Dus Flamenca kan waarschijnlijk ook geleerd worden met katten om te gaan.
Het is mij ook opgevallen dat als ik alleen met Flamenca buiten loop, ze rustiger is dan met de andere hondjes erbij. Als er 1 blaft gaan we natuurlijk allemaal meedoen.

Kinderen vindt Flamenca nog steeds eng, als zij ze tegenkomt op straat deinst ze nog steeds weg, waarschijnlijk in het verleden hele nare ervaringen mee gehad. Het is daarom voor Flamenca beter dat zij in een gezin komt zonder kleine kinderen.
Ook moet ze nog steeds wennen aan visite die binnenkomt al gaat het nu wel steeds beter, het is wel blaffen bij het binnenkomen maar na enige correctie en haar naar haar plaats  brengen is het snel over.


Flamenca heeft enige tijd last gehad van allergie of irritatie, maar dat is op het moment helemaal over. Ze heeft een mooi glanzend velletje.

Het wordt tijd dat zij nu haar eigen familie krijgt, ze verdient het zo!!

Groetjes Giel en Jeanette.