Update Julia, wordt zij uw pareltje?

Nog geen 5 weken is Julia bij ons in de opvang en het lijkt alsof ze er altijd geweest is. Julia is een makkelijke, sociale en lieve hond. Ze weet binnenshuis al alle regeltjes en ligt hier graag op haar zachte kussen. Het liefste dicht bij ons, zodat wij over haar buikje kunnen kietelen als zij zich op haar rug draait. Dat doet ze het liefste, lekker op de rug liggen in een soort van yoga-pose. En heerlijk kroelen met haar mensenvrienden.

Wandelen is zeker ook een van haar favoriete bezigheden. Zodra ze in de gaten krijgt dat het weer zover is, dan spurt ze naar de deur en zet ze haar “lach” op haar snoet op….heerlijk vindt ze dat. Ze loopt netjes aan de riem, zonder te trekken. Andere honden die we tegenkomen gaat prima, ze is ontzettend sociaal en is al een graag geziene gast bij ons in het dorp. Ook mensen vindt ze allemaal best en ze heeft totaal geen angst voor vreemden. 

Er zit wel jachtinstinct in Julia. Daarom kan ze ook niet met katten, die ziet ze als prooi. 

Als ze in een omheind stukje los mag, dan rent ze graag een paar rondjes met onze andere honden. Ze heeft hierbij ook helemaal geen last van het feit dat ze slechts één oog heeft, daar merk je niets van. Ze springt met gemak ergens overheen en schrikt niet als er iets of iemand plotseling langs haar komt. Omdat ze totaal niet bang is en dus heel stabiel, is het hebben van één oog geen belemmering voor Julia.

Kortom, Julia is echt een pareltje om te hebben, ook voor mensen die niet veel ervaring hebben.