Update Maischa

Op zaterdag 06 juni kwam Maischa aan in Ospel. Een bobbeltje op de knie was geopereerd in Spanje (Scooby) en zonder kap op was het Maischa gelukt om die vervelende kriebelende hechtingen uit haar poot te trekken met als gevolg een grote open wond.

Een klein tenger (beetje mager) meisje, pijn aan haar verpakte pootje, stapte dapper in de auto en viel tegen Hilly die achterin zat in slaap. Eenmaal thuis maakte ze kennis met twee grote jongens die heel nieuwsgierig naar haar waren. Het ging allemaal een beetje langs haar heen, het waren teveel dingen om ineens te begrijpen of blij om te zijn. De eerste dagen was het eten en slapen. En minimaal 3 x per dag de wond verschonen. Er kwam enorm veel wondvocht uit.

Dinsdag 09 juni naar de dierenarts. Diagnose: dat komt helemaal goed. Geef het een goede maand of ietsje langer. Voorlopig gaan we om de dag de wond opnieuw verbinden en verzorgen.
De wond was gelukkig schoon en zag er mooi uit. De verzorging beperkt zich tot het schoonmaken (scrubben) met betadine van de huid rondom de wond, Mepilex (soort matras voor doorligwonden)
op de wond aanbrengen en dan het been inpakken. Er wordt fixatie gebruikt om het verband op de plaats te houden. Omdat de huid is geschoren, irriteert de huid enorm en reageert op de lijm van de fixatie, met als gevolg dat er achter op de poot een wondje is ontstaan.
Normaal inpakken van de poot kan nu niet meer dus is er een sleeve met pak bestelt. Maischa is nu
wel aan de pijnstillers (Rimadyl) ontstekingsremmend en koortsverlagend. Ze heeft geen koorts gehad, maar heeft wel pijn met name aan de achterzijde van haar pootje. Haar pootje gaat genezen en dat zal kriebelen. Afblijven is dan moeilijk en dan krijgt ze een kap om.
Ze is zo lief en ondergaat de behandeling bij de dierenarts prima. Ze geniet van de weinige momenten dat haar pootje zonder verband is.

Hieronder de fotoreeks van het proces van de wondbehandelingen-genezing bij Maischa:

Helaas wordt Maischa enorm beperkt in haar doen en laten – geen trappen lopen, niet te veel en te vaak lopen, niet springen, rennen. Moeilijk voor een jonge meid. De weinige loopjes die we met haar hebben geniet ze zichtbaar. Wij hebben gemerkt dat ze het gezellig vindt dat er andere honden zijn,
dat ze van rust en regelmaat houdt en dat ze absoluut geen angst voor vreemden en kinderen vertoond. Katten zijn we niet zeker van, of ze nu wil spelen of ze liever opeten.

Al met al, met Maischa gaat het goed. We zijn er nog niet maar het proces gaat voorspoedig. Nadat de poot is genezen zal de revalidatie beginnen, want meteen rennen springen en rond racen zal langzaam opgebouwd moeten worden.