Update Olijfje

Olijfje is een gesteriliseerd teefje van ongeveer 8 jaar. Ze is al drie jaar in Nederland, dus gewend aan ons huiselijke leven. Helaas weer in de opvang terecht gekomen omdat haar baasje ziek is geworden. In huis is ze heel erg rustig, af en toe een blij dansje, maar voor het grootste deel van de dag slaapt ze heerlijk op de bank.
Ze is zindelijk, maakt niets kapot en kan prima een paar uurtjes alleen thuis zijn. Het liefst met andere honden, want dat is ze gewend.
Ze heeft wel een ondeugend trekje nog, ze steelt als het kan al het eten van de tafel en als het even mee zit van het aanrecht. Daar moet dus wel even op gelet worden. Want zelfs als u iets in uw tas laat zitten, Olijfje vindt het wel.

Olijfje heeft geen jachtinstinct, ze kan prima op veilig terrein loslopen. Grote honden vindt ze erg spannend, maar durft ze wel heel stoer blaffend weg te jagen. Aan de riem loopt Olijfje keurig en dan ook heeft ze aardig wat praatjes naar andere honden. Maar dit kan zeker goed gecorrigeerd worden. Ze luistert prima.

tn_img_4387 tn_img_4411

Toen Olijfje naar Nederland kwam had zij zo slecht gebit, dat er niets anders opzat dan bijna al haar tanden en kiezen te trekken. Ze heeft nu nog drie hoek tandjes en een brokje kies, ook deze zijn niet al te best. Maar de dierenarts heeft tot nu toe besloten deze nog te laten zitten. Uiteindelijk zullen ook deze getrokken moeten worden.
Omdat Olijfje geen tanden meer heeft, hangt haar tong uit haar bek. Waar zij zelf geen last van ondervindt en wat ook uitermate komisch staat.
Olijfje eet haar voer bij mij in de bench, waarbij haar bak in een hoekje staat geklemd. Hierdoor kan Olijfje rustiger eten en schiet niet al het voer door de kamer, door haar geschrok.

Olijfje vindt autorijden heerlijk en zit het liefst voorin trots naar buiten te kijken. Ze vindt het ook heerlijk om te knuffelen, maar is nog te onzeker om hier zelf om te vragen. Het is een aandoenlijk, lief meisje, die je met grote bruine ogen vragend aan kan kijken.

tn_img_4743 tn_img_4428

Klik hier om naar Olijfje haar pagina te gaan.
Klik hieronder op Olijfje haar naam om al haar updates te zien.