Update Pitufa

Pitufa is een klein, tenger Galgo teefje met een groots karakter. Ze lijkt onopvallend, maar als je haar leert kennen en zij jou leert vertrouwen dan kan je niet meer om haar heen.
Ze heeft zich ontpopt tot een zeer hartelijk, vrolijk hondje, zeer aanhankelijk en er zijn momenten dat ze van blijdschap met je wil spelen. Dan springt ze tegen je op, maakt spelbuigingen en hapt zachtjes in je handen. Knuffelen en bij je op de bank liggen vindt ze heerlijk.
Pitufa weet goed wat ze wil, ze klimt desnoods op de rugleuning van de bank als er geen andere plek vlakbij mij is.
Ook kan ze beschermend zijn als er andere honden in de buurt van haar roedelgenootjes zijn, ze kan dan even blaffen en snauwen tegen de andere hond. Vooral als het geen windhond is…
Zo bang als ze eerst was voor mannen, zo dol is ze nu op Pascal, maar in een nieuwe situatie zal ze even moeten wennen.

tn_23-111 tn_23-113

Loslopen kan ze alleen op goed omheind terrein. Ze is niet verkeersveilig. Ze weet precies waar ik ben met de honden, gaat niet op jacht, maar ze kan zomaar een straat oversteken uit nieuwsgierigheid om alles te kunnen overzien. Daarom laten we haar niet los als we niet zeker weten dat het veilig is.

Ze kan prima een aantal uurtjes alleen thuis zijn (met andere honden).
Ze woont hier met katten en andere honden, ze weet precies hoe de rolverdeling tussen de honden is. De één mag wel bij haar op het hondenbedje, en bij een ander protesteert ze door even haar lip op te trekken en te grommen. Net als met onze 10 maanden jonge pup, het ene moment snauwt Pitu naar hem als hij te druk is en een andere keer speelt ze met hem. Heel normaal hondengedrag en Pitufa is een dametje die zich wel laat gelden. En terecht, want ze is ontzettend innemend, door haar persoonlijkheid maar ook vanwege haar intens mooie ogen.

IF IF

Klik hier om naar Pitufa haar pagina te gaan
Klik hieronder op Pitufa haar naam om al haar updates te zien.