Update Shor


Sinds een aantal weken is Shor bij ons in de opvang.
In een half jaar tijd van asiel naar opvanggezin en daarna in de opvang bij ons.
Bij Scooby heeft Shor het moeilijk gehad met andere honden. Reeds op jonge leeftijd heeft ze de nodige agressie meegemaakt en, daaruit voortkomend, is ze nu herstellende van diverse verwondingen.
Shor zit bij ons in een bejaardenroedel (3 mannetjes op leeftijd) waardoor ze in het begin de rust kon vinden om op adem te komen en te wennen aan de gedachte dat ze veilig haar oogjes kan sluiten om te slapen. Ze moest namelijk weg bij haar vorige opvanggezin omdat het daar te druk voor haar was.
Alles bij elkaar duurde het slechts een week voor de energie weer zichtbaar werd. Hoewel de oudjes het niet lang volhouden doet Shor pogingen buiten in de omheinde tuin met ze te rennen. Ze wil ze uitdagen en is een vrolijke spring in het veld.
Waar het eten en drinken te halen valt was haar ook snel duidelijk en dan staat ze graag vooraan in de rij om, tussen de grote galgo`s in, te smikkelen van de brokken.
Shor is dol op voedsel en geloof me, als ze je aankijkt met die grote ogen dan kun je niet anders dan je boterham met haar delen.

En hoewel mannen best nog spannend zijn en nieuwe geluiden haar af en toe laten opspringen geniet ze van een goede kriebelbeurt en zakken haar oogjes snel en ontspannen dicht.
Zoals ik Shor nu kan beoordelen verwacht ik dat ze het best tot haar recht komt in een huis waar rust heerst, slechts een klein aantal honden (zeker geen katten) woont en waar ze de kans krijgt zich uit te kunnen leven in de tuin of aan de riem.
Lopen aan de riem was al vanaf dag 1 een bijzondere ervaring, ze loopt namelijk heel gemakkelijk vlak achter je mee en trekt niet.
Waar staat die gouden mand voor deze jonge meid, het is een absolute schat die nog veel wil en kan leren.