Update Shor

Jong, knuffelkont, onzeker maar ook een aandacht-zoekster, lekkerbek en slaapkop.
Even een paar steekwoorden die Shor beschrijven zoals wij haar in huis meemaken.
Het blijkt toch wat lastig om haar de basiscommando`s aan te leren (van mij als man is ze toch wat onder de indruk/onzeker) maar Shor is een ’aim to please’ hond die graag naast je ligt op de bank.
Met een beetje geduld en zachte hand is er vast een hoop te bereiken.


Hoewel Shor vanuit Scooby werd beschreven als een galga die andere honden zal mijden om problemen te voorkomen is ze hier in huis met 2 andere galgo`s heel rustig. Als enige dame in onze roedel geeft ze wel duidelijk aan de heren aan wanneer ze haar te dicht naderen. Hierbij moet je met name denken aan het typische gedrag van galgo`s om te willen gaan stapelen op elkaar. Dat is niet iets voor Shor. Ze zal dan ook even, met een enkele grom, duidelijk maken dat ze wat afstand wil. De heren zijn dan ook direct onder de indruk en zoeken een ander plekje.
Het lopen aan de lijn is een genot, of het nu een rollijn, een vaste lijn of een heupgordel is, Shor loopt keurig mee. Trekken aan de lijn doet ze heel erg weinig. Alleen als ze in de verte wat ziet bewegen, dan is ze alert en komt de lijn op spanning. Omdat wij buitenaf wonen in een gebied met veel konijnen en ander klein grut loopt laten we Shor absoluut niet los, het risico is simpelweg te groot in onze beleving.
Autorijden is leuk, tenminste… Shor gaat graag mee de auto in, ze kan dit goed volhouden en komt altijd enthousiast over als we ergens aankomen.

Eten en drinken………….. ja graag! Ongeacht hoe vol je de bak doet, je kunt er van uitgaan dat die van Shor wel leeg komt. Koekjes, snoepjes ze is er dol op.
Shor heeft bij Scooby de nodige verwondingen opgelopen zoals in de vorige update beschreven. Hoewel deze voor het overgrote deel zijn genezen en ze er geen last/beperkingen van heeft, blijft haar halsgebied nog korstjes en kleine plekjes houden. Vanwege krabben blijven de plekjes daar wat achter qua genezing. Wij hebben er voor gekozen geen kap om te doen omdat haar dat erg zou beangstigen.
Het is een schat en ze laat je iedere keer als je de kamer binnenkomt weten dat ze je gemist heeft door je wild kwispelend te begroeten en te willen knuffelen.