Update Shor

Shor heeft afgelopen weekend een uitje gehad.
Samen met 6 volwassenen, 5 kids en haar privé roedel van 3 andere windekinderen heeft ze 3 dagen doorgebracht in een boerderij in de mooie regio van Rekken.
De drukte was wel even wennen, met name de knuffeldrang van de kids en het bijbehorende lawaai was best even afzien in het begin. Shor had haar plekje ontdekt op de bank en liet zich door niets en niemand wegjagen. De prinses zat/lag op de erwt.


Wandelen was met name spannend omdat wij zelf buitenaf wonen en weinig mensen tegenkomen bij het lopen.
Shor heeft zich prima gedragen, ze loopt keurig mee aan de lijn, naast en schuin achter je. Zodra de kids en drukte iets verder vooruit zijn loopt ze met een prachtige krul in de staart parmantig huppelend vlak voor je.
Paarden zijn wel erg groot en spannend, daar doet ze graag even een pootje voor terug, Ze is erg bedacht op haar omgeving, konijnen ziet ze heel snel, dan is het ook goed de lijn even goed vast te houden. Ze is er bij ons nog niet plotseling naar uitgevallen maar tja, tis een jager dus je weet nooit.

Katten heeft ze nog niet gezien in Nederland dus eerlijkheid gebied te zeggen dat we geen idee hebben hoe ze er op zal reageren.
Basiscommando`s zijn wat lastig aan te leren vanwege haar voorzichtigheid en angst voor nieuwe dingen (en waarschijnlijk mijn zware stem).
Wat we ook gemerkt hebben is dat ze in onze tuin helemaal losgaat, terwijl ze onder het wandelen, aangelijnd, toch veel op haar hoede blijft. Wat betreft een adoptiegezin gaat onze voorkeur dus uit naar mensen waarbij ze zich in goed omheinde tuin zou kunnen uitleven.